search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Σάρωσε η κακοκαιρία – Προβλήματα σε όλη τη χώρα (Photos/Video)

27.01.2021 08:28
Σάρωσε η κακοκαιρία – Προβλήματα σε όλη τη χώρα (Photos/Video) - Media

 

Πολλά και μεγάλα προβλήματα έχουν προκύψει σε πολλά σημεία της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Δρόμοι εξαφανίστηκαν από τις ορμητικές βροχές, χωράφια και σπίτια πλημμύρισαν ενώ περιουσίες καταστράφηκαν. Ποταμοί υπερχείλισαν, ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις βράχων.  Η ανησυχία όλων είναι στο τι θα γίνει τις επόμενες ώρες που αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Πλημμύρισε η Αιτωλοακαρνανία – Καταστροφή στο Αγρίνιο

 

Πλημμύρισε η Αιτωλοακαρνανία με το δήμαρχο Αγρινίου να ζητάει ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπερχείλισαν χείμαρροι προκαλώντας μεγάλες ζημίες σε υποδομές, σπίτια και καλλιέργειες.

Εκτεταμένη είναι η καταστροφή στην θέση Στριγάνια, κοντά στο Λαμπίρι του δήμου Αγρινίου και στον δρόμο Αγρίνιο – Προυσός.

Η νεροποντή έχει προκαλέσει τεράστια κατολίσθηση βράχων και χωμάτων και το φαινόμενο δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να θεωρείται παρακινδυνευμένο να γίνει παρέμβαση.

Μόλις παρουσιάσει ο καιρός βελτίωση θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, που όμως δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ το Πρώτο Θέμα, σημαντικά προβλήματα και στα χωριά Πέτρα, Στρογγυλή Άγιος Σπυρίδωνας, οικισμούς της κάτω Κερασούντος από την υπερχείλιση του ποταμού Λούρου, αλλά και του Καλαμά στη Θεσπρωτία που «έπνιξε» 17 κοινότητες.

Βούλιαξαν Ανδρίτσαινα και Κρέστενα

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Στην πόλη της Κρέστενας η στάθμη των νερών στο Σελινούντα ανέβηκε επικίνδυνα και τα νερά πλησίασαν στις Εργατικές Κατοικίες της πόλης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία του δήμου.

Στο Καλλίκωμο στο δρόμο προς Κρέστενα υπερχείλισε τοπικό ρέμα και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων για να επέμβουν οχήματα του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Κατολισθήσεις στο Τρίκορφο πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις από τον Εύηνο, χείμαρρος “έσπασε” για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και πλημμύρισε χωράφι όπου εκεί είναι χτισμένη αγροικία.

Δρόμος… χάθηκε στο χωριό Ποκίστα της ορεινής Ναυπακτίας, καθώς τμήμα του οδοστρώματος σε μήκος 20 μέτρων και σε ποσοστό άνω του 50% του σημείου, κατέρρευσε με αποτέλεσμα την αποκοπή της δημοτικής ενότητας Πλατάνου από τη Ναύπακτο, ενώ ο μόνος και απομακρυσμένος τρόπος επικοινωνίας είναι μέσω Χόμορης και Ελευθέριανης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01