search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:12
MENU CLOSE

92%; Πάλι καλά να λέτε!

01.02.2021 08:24
92%; Πάλι καλά να λέτε!      - Media

 

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι η κοινοβουλευτική σύνθεση στη χώρα μας δεν είναι από πλευράς ποιότητας ότι καλύτερο μπορεί να προσδοκά μια σύγχρονη πολύπλοκη κοινωνία. Εν πάση περιπτώσει, ο σοφός λαός κρίνει ότι ο κος Βελόπουλος μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του πολιτεύματος μαζί με τον κύριο Κουτσούμπα και τον κύριο Βαρουφάκη. Τέλος πάντων, μπορεί να χρειαστεί μια νέα κυβερνητική σύμπραξη της Ελληνικής Λύσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχης με την ιστορική επική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Εδώ και καιρό, και το ΚΙΝΑΛ προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ξοδέψει τα ελάχιστα ψήγματα πολιτικής σοβαρότητας που διαθέτει πλέον. Κάνει ότι μπορεί για να γίνει ένα γραφικό κόμμα διαμαρτυρίας προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορία του. Κάνει ότι μπορεί να χάσει και το πλεονέκτημα των συμβολισμών ενός σοβαρού και έγκυρου κόμματος με τεράστιο ρόλο και συμβολή στην μεταπολιτευτική δημοκρατία. Κάνει ότι μπορεί να ακυρώσει ακόμα και τον ευεργετικό και υπεύθυνο ρόλο όλης της παράταξης στα χρόνια της αντιμνημονιακής υστερίας. Κάθε μέρα, το ΚΙΝΑΛ αδικεί τον εαυτό του. Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να γελοιοποιείται όσο θέλει. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να γελοιοποίει την μεγάλη ιστορία της κεντρώας παράταξης και κυρίως να υποτιμά και να περιφρονεί τους ψηφοφόρους της και τις επιλογές τους.

Θύμωσε ο κος Κεγκέρογλου με το 92% της αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. «Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο, σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι, όχι;;;», ανάρτησε στο τουίτερ.

Η αλήθεια είναι ότι τα ποσοστά θυμίζουν Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, αντί να ψάχνουμε συνομωσίες και πλεκτάνες (καθώς όλο το σύστημα έχει βαλθεί να περιορίσει την φοβερή κι ασυγκράτητη επιρροή του ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία, στις μάζες γενικά), καλό είναι να δούμε μήπως το ΚΙΝΑΛ κατάντησε Βόρειος Κορέα! Αντί να προτάσσει παλικαρίσια τα στήθη του επιζητώντας να τον μηνύσουν οι δημοσκόποι, καλό είναι να θυμηθεί ο ίδιος και οι υπόλοιποι στο ΚΙΝΑΛ, πού ήταν όταν η τάση Μαλέλη παρουσίαζε το κόμμα πριν τις εκλογές ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Πού ήταν όταν η κυρία Πρόεδρος με τον πλέον ιταμό τρόπο εκπαραθύρωνε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σαν περισσευούμενο, από ένα κόμμα που …όλοι υπερτερούσαν σε ιστορία και προσόντα από αυτόν; Πού ήταν όταν με τα εκλογικά μαγειρέματα έχασαν την βουλευτική τους έδρα και όσοι αξιόλογοι πολιτικοί διέθετε – που σήμερα δεν τους βρίσκεις στο Κοινοβούλιο ούτε για δείγμα.

Εκεί στο ΚΙΝΑΛ δεν κατάλαβαν (ή ευσχήμως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν) την αλλαγή της κοινωνίας, του πολιτικού σκηνικού, των πολιτικών κριτηρίων; Δεν κατάλαβαν ότι όλες αυτές οι τακτικές ανήκουν σ’ ένα παρελθόν που κανείς ψηφοφόρος που κάποτε εκπροσωπούσαν, δεν θέλει να ξέρει; Δεν κατάλαβαν ότι όλο αυτό το 92% είναι ενθουσιασμένοι πολίτες με την επιλογή του Πιερρακάκη που αλλάζει την Ελλάδα, που άλλαξε την Ελλάδα; Θα ήταν χρησιμότερος αντί να προωθεί την συναρπαστική ηλεκτρονική επανάσταση στη χώρα, να ψήνει τον καφέ της αντιδεξιάς Φώφης;

Και κάτι τελευταίο. Είναι σοβαρή πολιτική παρέμβαση να ζητάς από ένα δημοσκόπο να σε μηνύσει; Δηλαδή, το πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ είναι δικαστικής φύσεως; Η μάχη θα δοθεί στα δικαστήρια, όπως επέλεξε ο κος Τσίπρας; Αντί να καταγγέλλουν το 92%, ας προσπαθήσουν να το ερμηνεύσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:11