search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:06
MENU CLOSE

Παπαδημούλης για Λαγό: Η κυβέρνηση καθυστέρησε, έστειλε αμετάφραστη τη δικογραφία στο Ευρωκοινοβούλιο

03.02.2021 19:30
Παπαδημούλης για Λαγό: Η κυβέρνηση καθυστέρησε, έστειλε αμετάφραστη τη δικογραφία στο Ευρωκοινοβούλιο - Media

 

Την αποκάλυψη ότι ευθύνες για την καθυστέρηση της άρσης ασυλίας του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σασόλι: Καθυστέρησε το αίτημα

Ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, δήλωσε ότι ο Ιταλός πολιτικός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην άρση ασυλίας του Λαγού στην καθυστερημένη λήψη του επίσημου αιτήματος από την κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα πως το αίτημα συνοδεύτηκε με αποστολή δικογραφίας «2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά», οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, προκαλώντας νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής Λαγού στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Παράλληλα, καλωσόρισε την επίσημη έναρξη των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του σώματος (JURI) και ζήτησε από τον πρόεδρο Σασόλι την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογη η κυβέρνηση

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική ανακοίνωση σημείωσε ότι «τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοίδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα. Σε κάθε περίπτωση απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:05