search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Το… τρις εξαμαρτείν του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πρωτοψάλτη, Πάρνηθα, Ικαρία

09.02.2021 11:10
Το... τρις εξαμαρτείν του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πρωτοψάλτη, Πάρνηθα, Ικαρία - Media

 

Η θύελλα αντιδράσεων που προέκυψε μετά την κίνηση του πρωθυπουργού να παραστεί σε γεύμα με δεκάδες μέλη και φίλους του κυβερνώντος κόμματος και της συνοδείας του στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Στεφανάδη, κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία, δεν είναι το πρώτο… φάουλ του πρωθυπουργού.

Και όπως όλα δείχνουν, αυτά τα «φάουλ» του στοιχίζουν πολιτικά και του κόβουν «πόντους» στην κρίσιμη πολιτική περίοδο που διανύουμε, αφού τελικά η εικόνα προς την κοινωνία είναι ότι «άλλο ο πρωθυπουργός και τα πρόσωπα της εξουσίας» και «άλλος ο λαός» και η κοινωνία…

Η περατζάδα Πρωτοψάλτη από Μαξίμου

Η πρώτη γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν με το… φορτηγό της Πρωτοψάλτη που πέρασε όλως τυχαίως έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τον Απρίλιο του 2020 στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με την δημοφιλή τραγουδίστρια και μια μπάντα μουσικών να παίζουν και αυτή να τραγουδά. Ο πρωθυπουργός έσπευσε τότε να «απολαύσει» το θέαμα χωρίς μάσκα, δίπλα δίπλα με τον δήμαρχο Αθηναίων (και ανηψιό του) Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ομοίως δεν φορούσε μάσκα.

Τότε το επιτελείο του Μητσοτάκη «μυρίστηκε» επικοινωνιακό όφελος και ακολούθησαν οι σκηνές που έπαιξαν παντού με την καλλιτέχνιδα έξω από το Μαξίμου πάνω στο φορτηγό και τον πρωθυπουργό να την χαιρετά από κάτω. Δίπλα τους, πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Φυσικά η όλη επιχείρηση γύρισε επικοινωνιακά μπούμερανγκ, καθώς ήταν πολλές οι αντιδράσεις, τόσο για τον κόσμο και τον συνωστισμό έξω από το Μαξίμου την ώρα που οι πολίτες παρέμεναν καρτερικά σπίτια τους με τα κανάλια να τους κουνούν το δάχτυλο, όσο και για την σπουδή της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τα πάντα επικοινωνιακά.

Και επειδή η μπάλα πήρε και την Πρωτοψάλτη, η ίδια φρόντισε να βγει στον ΑΝΤ1 και να δώσει το παρασκήνιο. Σύμφωνα με όσα είπε λοιπόν, μετά από 3,5 ώρες συναυλίας ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον ανιψιό του -εεεεε- τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του ζήτησε το φορτηγό να περάσει από Ηρώδου του Αττικού.

Το ποδήλατο στην Πάρνηθα

Η περίφημη πλέον… ποδηλατάδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, εν μέσω lockdown λόγω πανδημίας του κορωνοϊού και με πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, ήταν το δεύτερο μεγάλο πολιτικό σφάλμα του σε σχέση με την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Χαρακτηριστικά το Politico είχε γράψει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δέχεται πυρά καθώς εμφανίζεται να “σπάει” τους κανόνες του lockdown που έχει επιβάλλει η ίδια η κυβέρνησή του»

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Mε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία ασχολήθηκαν επισταμένως και αρκετά μεγάλα διεθνή μέσα, φιλοξενώντας εκτενή ρεπορτάζ.

Mάλιστα, όπως θυμίζουν, είναι η δεύτερη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θυμίζοντας την εξόρμησή του στην Πάρνηθα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown», ήταν ο τίτλος των New York Times. Στο ρεπορτάζ τους, το οποίο είχε υπότιτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο», επισήμαιναν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δέχθηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή προφανώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού «της συντηρητικής κυβέρνησής του»

Οι New York Times σημείωναν επίσης ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου με νέους σκληρούς περιορισμούς σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ξανά για παραβίαση των κανόνων του lockdown», ήταν ο τίτλος του Politico, το οποίο φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ με το «κορωνογεύμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων, περίπου, 50 ατόμων της συνοδείας του στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ POLITICO ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Εκτενές δημοσίευμα για τα όσα συνέβησαν στην Ικαρία είχε και ο ιστότοπος του Guardian.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αυξανόμενο οργή μετά τους ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα που ξεπέρασε τα όρια των συγκεντρώσεων, την ίδια μέρα που οι περιορισμοί υγείας είχαν αυστηροποιηθεί για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού», έγραφε στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος Helena Smith.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:38