search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:57
MENU CLOSE

Ξένα ΜΜΕ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το «κορωνογεύμα» του Μητσοτάκη στην Ικαρία (Photos)

08.02.2021 09:52
Ξένα ΜΜΕ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το «κορωνογεύμα» του Μητσοτάκη στην Ικαρία (Photos) - Media

 

Mε την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και πιο συγκεκριμένα με το γεύμα στο οποίο παρακάθισε στο σπίτι του βουλευτή Χρ. Στεφανάδη ασχολούνται τα διεθνή μέσα, φιλοξενώντας εκτενή ρεπορτάζ.

Mάλιστα, όπως θυμίζουν, είναι η δεύτερη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θυμίζοντας την εξόρμήσή του στην Πάρνηθα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown», είναι ο τίτλος των New York Times. Στο ρεπορτάζ τους, το οποίο έχει υπότιτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο», επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δέχθηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο επειδή προφανώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού «της συντηρητικής κυβέρνησής του»

Οι New York Times σημειώνουν επίσης ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου με νέους σκληρούς περιορισμούς σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Το δημοσίευμα του Politico

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ξανά για παραβίαση των κανόνων του lockdown», είναι και ο τίτλος του Politico, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με το «κορωνογεύμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων, περίπου, 50 ατόμων της συνοδείας του στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, γίνεται επίκληση και πληροφοριών από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι  κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ POLITICO ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Και το Politico, σημειώνει ότι όλα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο της επιβολής σκληρών νέων περιορισμών ενώ και αυτό υπενθυμίζει από την πλευρά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του lockdown και στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πήγε στην Πάρνηθα με τη σύζυγό του για ποδήλατο και φωτογραφήθηκε με αρκετούς περαστικούς, εκ των οποίων κανένας δεν φορούσε μάσκα.

Έκτενές δημοσίευμα για τα όσα συνέβησαν στην Ικαρία είχε και η εφημερίδα Guardian.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αυξανόμενο οργή μετά τους ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα που ξεπέρασε τα όρια των συγκεντρώσεων, την ίδια μέρα που οι περιορισμοί υγείας είχαν αυστηροποιηθεί για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού», σημειώνει στο δημοσίευμά της η δημοσιογράφος Helena Smith.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:57