search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Νομοσχέδιο Κεραμέως: Αναβολή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με συλλαλητήρια απαντούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί

10.02.2021 09:35
Νομοσχέδιο Κεραμέως: Αναβολή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με συλλαλητήρια απαντούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί - Media

 

Να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας και το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την κυβέρνηση έστω και τώρα να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες της, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας».

«Όταν αποκλείονται 24.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν αλλάζουν οι όροι των πανελλαδικών στη μέση μιας χρονιάς που τα Λύκεια δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, όταν αντί για προσλήψεις καθηγητών έχουμε προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών, τότε είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί, φέρνει νέους φραγμούς στη μόρφωση

Να αποσυρθεί ζητά το ΚΚΕ το νομοσχέδιο των νέων φραγμών στη μόρφωση και της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια που από σήμερα Τρίτη συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής υπό τη σκιά των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων που έγιναν και αυτών που προγραμματίζονται για την Τετάρτη

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ 25. Η Ελληνική Λύση θα ξεκαθαρίσει τη στάση της στην Ολομέλεια. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, μέρα που θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε το ΚΚΕ.

Είναι πρόκληση να φέρνετε ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε συνθήκες πανδημίας και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τονίζοντας ότι είναι πρόκληση να μην έχει ο λαός το δικαίωμα να πει τη γνώμη του, να διαμαρτυρηθεί και να διαδηλώσει. Πρόσθεσε ότι είναι ανήθικο αυτό που κάνει η κυβέρνηση και ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. 

Να σημειωθεί πως χθες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 κατέθεσαν αιτήσεις αντισυνταγματικότητας του επίμαχου νομοσχεδίου. 

Nέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Με νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη 1μμ στα Προπύλαια, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ομοσπονδία διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ (ΟΔΠΤΕ) που έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία, η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 ως τη λήξη της βάρδιας, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι γονέων, απαντούν στην επιμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή την ίδια μέρα το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Στη Θεσσαλονίκη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλείται στο Άγαλμα Βενιζέλου στη 1μμ. 

Στην Πάτρα η συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων καλείται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη 1μμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30