search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:48
MENU CLOSE

Τσιτσιπάς μετά τη νίκη επί του Ναδάλ: Το κάνω για την Ελλάδα (Videos)

17.02.2021 21:05
Έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει Grand Slam o Τσιτσιπάς - Ήττα από Μεντβέντεφ - Media
 
Μετά από μια «μεγάλη επιστροφή», αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το… αδύνατο, νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.
 
Για να κάνει την απόλυτη ανατροπή, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε 245 λεπτά αγώνα, απόλυτη συγκέντρωση και ηρεμία και έναν υποδειγματικό αγώνα μέχρις ότου πετύχει τη δεύτερη νίκη του επί του Ναδάλ σε οκτώ αναμετρήσεις και να κερδίσει με 3-2 σετ.

Η νίκη του Τσιτσιπά έχει και ιστορική σημασία, καθώς ο 22χρονος Έλληνας τενίστας είναι ο τρίτος που καταφέρνει να κερδίσει τον Ισπανό σε αγώνα που αρχικά έχανε 2-0 σετ και μόλις ο δεύτερος που καταφέρνει τέτοια ανατροπή σε τουρνουά Grand Slam.
 

Ναδάλ: Κορυφαίος τενίστας ο Τσιτσιπάς

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός πρωταθλητής χαρακτήρισε τον αντίπαλό του ως κορυφαίο τενίστα. «Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω, αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό» είπε ο Ναδάλ.
 
Ο Ισπανός αρνήθηκε ότι τον κυνηγάει… κατάρα στην Αυστραλία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι, όχι, όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών», ενώ εξήγησε ότι «σωματικά δεν νιώθω ούτε φανταστικά, ούτε άσχημα. Έκανα λάθη στο τάι μπρέικ, που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει».
 

«Το κάνω και για τη χώρα μου»

Από την πλευρά του, ο πανευτυχής Τσιτσιπάς, μιλώντας στο Eurosport σημείωσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι έγινε εκεί έξω. Ήμουν μέσα σε μια βαθιά τρύπα μετά το 2ο σετ. Πήρα το 3ο σετ και βρήκα την προσμονή που χρειαζόμουν, για όσα ακολούθησαν. Είμαι χαρούμενος που έδειξα συνέπεια και έμεινα ψύχραιμος. Αυτό με βοήθησε να πάρω την νίκη».
 
Προσέθεσε ότι «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχα πολλά προβλήματα. Έδειξα ωριμότητα. Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου. Είμαι περήφανος που πάλεψα σκληρά και δεν τα παράτησα. Νιώθω ένα απίστευτο συναίσθημα. Όλο αυτό δεν το κάνω μόνο για εμένα, αλλά και για τη χώρα μου. Σε κάθε παιχνίδι που δίνω. Είναι για την αγάπη μου για το τένις».

Εξηγώντας, δε, πώς κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, σημείωσε ότι «στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και αυτό με βοήθησε. Κατάλαβα πως πρέπει να μείνω ψύχραιμος και ήρεμος. Αυτό ήταν το κλειδί. Φυσικά, μιλάμε για έναν παίκτη που δεν τα παρατάει ποτέ. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Το τελευταίο game ήταν το πιο δύσκολο. Είπα στον εαυτό μου πως “αυτό θα είναι το πιο δύσκολο game της ζωής σου».
 
Αντίπαλος του στον ημιτελικό της Παρασκευής είναι ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος φέτος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στον πρώτο ημιτελικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ασλάν Καράτσεφ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:44