search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:56
MENU CLOSE

Πέθανε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

18.02.2021 20:19
Πέθανε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ - Media
 
Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός και καθηγητής Ιατρικής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, έπειτα από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο.
 
Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
 
Υπήρξε ιδρυτής και επί μακρόν, πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου» με σημαντική εμπειρία σε πολλές αποστολές ιατρικής αρωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές.
 
Μιλώντας για τον θάνατο του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σημείωσε συντετριμμένος:
 
Σήμερα χάσαμε άλλο ένα ξεχωριστό συνάδελφο, συνεργάτη και φίλο. Τον αγαπημένο μας Θεόφιλο. Μια ιστορική προσωπικότητα στο χώρο της Ιατρικής, του Πανεπιστημίου, της Αριστεράς, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, της αλληλεγγύης σε πληθυσμούς που μαστίζονταν από υγειονομικές κρίσεις, της μαχητικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των αδύναμων, των προσφύγων, των κατατρεγμένων.
 
Διαθέτοντας αυτές τις αξιακές «αποσκευές», του αναθέσαμε το δύσκολο έργο της εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενός κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα που είχε καταστεί ανυπόληπτος λόγω της διοικητικής φαυλότητας δεκαετιών. Έδωσε πραγματική μάχη, μέσα σε κλίμα αντιπαλότητας και υπονόμευσης, με σθένος, εντιμότητα, αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον.
 
Και, μαζί με την υπόλοιπη Διοίκηση, τα κατάφερε. Η κάθαρση δρομολογήθηκε και η θεσμική ανασυγκρότηση προχώρησε. Έτσι προέκυψε ο ΕΟΔΥ, με τη δική του «σφραγίδα» μπήκαν οι βάσεις ενός σύγχρονου και αξιόπιστου Οργανισμού προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα από διασυνοριακές απειλές τύπου covid-19.
 
Του είμαστε όλοι ευγνώμονες γι’ αυτή τη ανιδιοτελή και αποτελεσματική συνεισφορά του στη ηθικοποίηση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας. Αλλά πάνω από όλα, του είμαστε ευγνώμονες για την «παρακαταθήκη» ήθους, ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας που άφησε στο δημόσιο βίο.
 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:55