search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10
MENU CLOSE

Αριζόνα-ΗΠΑ: Πέρασαν για… τρομοκράτες Γερμανούς κομάντο που έκαναν ασκήσεις – Η απίστευτη παρεξήγηση

23.02.2021 10:24
Αριζόνα-ΗΠΑ: Πέρασαν για... τρομοκράτες Γερμανούς κομάντο που έκαναν ασκήσεις - Η απίστευτη παρεξήγηση - Media

 

Δύο μέλη της Γερμανικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (KSK) που συμμετείχαν σε μυστικές ασκήσεις στο έδαφος των ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στην έρημο της Αριζόνα, βρέθηκαν κοντά σε νοσοκομείο της περιοχές όπου οι «περίεργες» κινήσεις και οι ερωτήσεις τους προκάλεσαν πανικό στους ανθρώπους του νοσοκομείου που ειδοποίησαν το FBI κάνοντας λόγο για… ύποπτους τρομοκράτες!

Το ζευγάρι στρατιωτών που εμφανίστηκαν με πολιτική περιβολή σε ιατρική κλινική της Αριζόνα ψάχνοντας να μάθουν αν οι Γερμανοί θα μπορούσαν να λάβουν θεραπεία εκεί σε περίπτωση τραυματισμού ή μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πυροδότησαν την περιέργεια στην αρχή και πολύ γρήγορα μια κατάσταση… συναγερμού ανάμεσα στο προχωπικό της κλινικής, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι ειδοποίησαν αμέσως το FBI, υποψιαζόμενοι ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να ήταν τρομοκράτες που είχαν στόχο τους το νοσοκομείο για επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του νοσοκομείου είπε ότι οι Γερμανοί συμπεριφέρθηκαν παράξενα – ήταν ντυμένοι με απλά ρούχα και αρνούνταν να δείξουν οποιαδήποτε μορφή ταυτοποίησης εκτός από τις διαταγές πορείας του ΝΑΤΟ – κάτι που προφανώς αύξησε τις υποψίες σε βάρος τους.

Το FBI απάντησε στην έκκληση του προσωπικού του νοσοκομείου με «επείγουσα ανάγκη», σύμφωνα με το Der Spiegel. Οι γερμανοί κομάντο λειτουργούσαν υπό το αυστηρό απόρρητο της μονάδας τους, ενώ ούτε η γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν γνώριζε την αποστολή τους – μια κατάσταση που αναμφίβολα πανικόβαλε περαιτέρω το FBI. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρανόηση επιλύθηκε μόνο μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10