search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:49
MENU CLOSE

Lockdown: Πώς θα γιορτάσει η Αττική Τσικνοπέμπτη, Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα

24.02.2021 20:53
Lockdown: Πώς θα γιορτάσει η Αττική Τσικνοπέμπτη, Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα - Media

 

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι όλα οδηγούν στην περαιτέρω παράταση του lockdown.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού της Τετάρτης δείχνει ξεκάθαρα την κρισιμότητα της κατάστασης, με την παράταση του lockdown να θεωρείται δεδομένη.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς και προκαλεί ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των αυστηρών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Την Τρίτη, τα νέα κρούσματα ήταν 2.147 στη χώρα, την Τετάρτη 1.913.

Άλλοι 28 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη, 357 οι διασωληνωμένοι. Στην Αττική ανακοινώθηκαν την Τρίτη 1.047 νέες μολύνσεις και την Τετάρτη 838.

Παρατείνεται το lockdown

Αν η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής παραμείνει η ίδια, τότε φαίνεται πως οι κάτοικοι θα γιορτάσουν με lockdown την Τσικνοπέμπτη, τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τα μέτρα θα ισχύουν για τουλάχιστον ένα 15θνημερο.

Νέα αυστηρά μέτρα επιβάλλονται από την Πέμπτη στις 06:00 το πρωί έως το πρωί της Δευτέρας 1η Μαρτίου στην Αρκαδία που μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή σε καραντίνα τύπου Μαρτίου, και στο Ναύπλιο που μπαίνει σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, εκτάκτως αύριο στην καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής του ΕΟΔΥ, αναμένεται να συμμετάσχει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

  • Η Αποκριά ή το Τριώδιο ξεκίνησε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
  • Η Τσικνοπέμπτη είναι στις 4 Μαρτίου 2021
  • Η τελευταία Κυριακή της αποκριάς είναι στις 14 Μαρτίου 2021
  • Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 15 Μαρτίου 2021

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την παράταση του lockdown

Την παράταση του lockdown πέραν της 1ης Μαρτίου προανήγγειλε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού» επισήμανε.

«Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:47