search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σήμερα

25.02.2021 13:57
Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σήμερα - Media

 

«Στα κόκκινα» παραμένει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, παρά το παρατεταμένο lockdown, ενώ οι επιστήμονες ανησυχούν για τη διάδωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές.

Όσον αφορά στην πορεία της επιδημίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να ξεπερνά τα 1.800 την Πέμπτη, έναντι 1.921 την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη καταγράφηκαν 28 επιπλέον θάνατοι από COVID-19, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ έφθανε τους 357.

Κατά τα φαινόμενα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους λοιμωξιολόγους και τους άλλους επιστήμονες που ασχολούνται με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα είναι η εξάπλωση των μεταλλάξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έκανε λόγο για δυναμική διασποράς των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Αττική, και τόνισε ότι μια εβδομάδα παράτασης του lockdown δεν είναι αρκετή ώστε να βγει η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας από το «κόκκινο».

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι αυτό το lockdown δε θα είναι το τελευταίο, αν τα μεταλλαγμένα κρούσματα έχουν τη δυναμική διασποράς που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:22