search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Έξτρα τραγανές και εθιστικές «τσακιστές» πατάτες

27.02.2021 09:41
patates_main.jpg

 

Οι «τσακιστές» πατάτες είναι μια συνταγή συνοδευτικού για τα ψητά ή ακόμα και για σνακ που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με αυτή την τεχνική που θυμίζει τις ελιές τσακιστές, επιτυγχάνεται έξτρα τραγανό εξωτερικό και αφράτο εσωτερικό.

Δοκιμάστε τις και δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε!

Υλικά

700 γραμμάρια πατάτες μικρές (baby) με τη φλούδα τους (12-14 περίπου) πλυμένες καλά και καθαρισμένες από στίγματα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι (για το βράσιμο)

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για το πασπάλισμα)

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Λίγο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (αλλά όχι να λιώσουν)περίπου για 20-25 λεπτά ή μέχρι να διαχωρίζεται η φλούδα τους. Εναλλακτικά μπορείτε να τις κάνετε στον ατμό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις ή στους 180ο C στον αέρα. Στραγγίστε τις πατάτες καλά για 5 λεπτά σε ένα στραγγιστήρι. Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Βάλτε τις πατάτες και με έναν πολτοποιητή ή ένα γυάλινο ποτήρι με χοντρό πάτο, πατήστε τις μέχρι να σπάσουν αλλά να μην λιώσουν. Πασπαλίστε τις με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τις στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 35 με 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Στα μισά του χρόνου θα πρέπει να τις γυρίσετε από την άλλη μεριά και αν θέλετε να τις πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο τυρί. Σερβίρονται ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο μαϊντανό!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24