search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:20
MENU CLOSE

Zoom: To lockdown «εκτίναξε» τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων-Αύξηση τζίρου 326%

02.03.2021 12:36
Zoom: To lockdown «εκτίναξε» τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων-Αύξηση τζίρου 326% - Media

 

Αύξηση κατά 326% κατέγραψαν οι πωλήσεις του Zoom το 2020 φθάνοντας κέρδη 2,6 δισ. δολαρίων το 2020, σε σχέση με τα κέρδη του 2019 στα 21,7 εκατ. δολάρια.

Παρότι η πλειοψηφία του κόσμου που άρχισε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Online «συναντήσεων», εν μέσω πανδημίας Covid και lockdown, το κάνουν δωρεάν, η εταιρεία διαθέτει και μεγάλο πελατολόγιο επιχειρήσεων που πληρώνουν για να κάνουν χρήση των έξτρα δυνατοτήτων που προσφέρονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα το BBC, ο Έρικ Γιούαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας του, η οποία στο τελευταίο τρίμηνο, μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, είχε έσοδα 883 εκατ. δολάρια, έναντι μόνο 188 εκατ. δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο πριν ένα χρόνο (αύξηση επί τριμήνουνπερίπου 370%).

Μέχρι στιγμής η εταιρεία μετράει 467.100 επιχειρήσεις-πελάτες με περισσότερους από δέκα εργαζόμενους.

Κερδισμένη από το Lockdown

Η αμερικανική εταιρεία Zoom, που είδε τη χρήση της ομώνυμης πλατφόρμας της για μαζικές βιντεοδιασκέψεις να απογειώνεται λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης και τηλεψυχαγωγίας, προβλέπει ότι η άνθηση των εργασιών της θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη της πανδημίας, μεταξύ άλλων, επειδή εκτιμά ότι η τηλεργασία ήλθε για να μείνει.

Παρά τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών και επενδυτών ότι το Zoom θα παίζει πια λιγότερο κεντρικό ρόλο στις ζωές πολλών εργαζομένων το 2021, καθώς προχωρούν οι μαζικοί εμβολιασμοί και διαφαίνεται η προοπτική σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και επιστροφής στην κανονικότητα, ο Γιούαν αντίθετα περιμένει περαιτέρω αύξηση εσόδων κατά 43% φέτος ή περί τα 3,8 δισ. δολάρια. Η εκτίμηση αυτή οδήγησε σε άνοδο κατά 6% της μετοχής στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα «τιμολογεί» την αξία του Zoom στα 131 δισ. δολάρια.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15