search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Στον βρόντο τα τηλεφωνήματα Κεραμέως-ΕΛΑΣ για επέμβαση των ΜΑΤ

03.03.2021 09:27
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Στον βρόντο τα τηλεφωνήματα Κεραμέως-ΕΛΑΣ για επέμβαση των ΜΑΤ - Media

 

Υπο κατάληψη τελεί εδώ και μερικές μέρες η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από φοιτητές που διαμαρτύρονται στο πρόσφατα ψηφισμένο νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Από την Δευτέρα είχαν αρχίσει να διαδίδονται φήμες περί αστυνομικής επέμβασης για το «σπάσιμο» της κατάληψης.

Όμως την Τρίτη η Σύγκλητος του Ιδρύματος, με ομόφωνη απόφασή της φρόντισε να βάλει μια και καλή τέλος σε αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεδρίασή της εξέφρασε τη διαφωνία της σε «κάθε παρέμβαση εξωακαδημαϊκών παραγόντων, ιδιαίτερα δε της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα δήλωσε την στήριξή της στα περισσότερα από τα αιτήματα των φοιτητών.

Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον από όλα που προέκυψε από την συνεδρίαση όπως αναφέρει το Tvxs.gr, ήταν ότι το βράδυ της Δευτέρας, η ίδια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τηλεφώνησε στον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ζητώντας του να επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ανάλογα τηλεφωνήματα δέχτηκε ο Πρύτανης και από τοπικούς αξιωματικούς της αστυνομίας.

Παρόλα αυτά, ο Τρ. Αλμπάνης θεώρησε μη συνηθισμένη μια τέτοια προτροπή και κατόπιν μιας άτυπης συνεννόησης με τους αντιπρυτάνεις, αποφάσισαν να μην επικοινωνήσουν με τον υπουργό.

Η απόφασή τους αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους και νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Πρύτανης δέχθηκε τηλεφωνήματα από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ στα Ιωάννινα και τελικά τον υποδιευθυντή της Ασφάλειας των Ιωαννίνων, ο οποίος και του ζήτησε να μεταβεί στην Εισαγγελία για κατάθεση.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου παίρνει σαφή θέση κατά μιας ενδεχόμενης επέμβασης της Αστυνομίας προκειμένου να σπάσει η κατάληψη των φοιτητών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:05