search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Κουφοντίνας: Εν αναμονή των αποφάσεων για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

08.03.2021 07:16
Κουφοντίνας: Εν αναμονή των αποφάσεων για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό - Media

 

Ενώ η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακό σημείο, από μέρα σε μέρα αλλά όχι κατά προτεραιότητα, αναμένονται δύο αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η απόφαση από την κεντρική επιτροπή μεταγωγών, επί του αιτήματος για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και το δικαστήριο της Λαμίας για το ίδιο αίτημα.

Την Παρασκεύη, ενόψει των δικαστικών αποφάσεων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε τον ορό ενυδάτωσης, υπό την απειλή νεφρικής κατάρρευσης.

Η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης».

Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σημείωσε ότι ο κρατούμενος δεν δικαιούται να επιλέξει φυλακή. Εχει δικαίωμα να ζητήσει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή, για συγκεκριμένους λόγους. Οπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας».

«Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να σώσει τον Κουφοντίνα, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς», πρόσθεσε.

Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο, η αστυνομία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, με το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σε πεδίο έντασης και επεισοδίων.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και 29 προσαγωγές εκ των οποίων οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43