search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:18
MENU CLOSE

Αποκάλυψη Μέγκαν – Χάρι: «Στο παλάτι έτρεμαν για το τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μας» (Videos)

08.03.2021 08:23
Αποκάλυψη Μέγκαν – Χάρι: «Στο παλάτι έτρεμαν για το τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μας» (Videos) - Media

 

Μυστικά που αναμφισβήτητα θα συζητηθούν ιδιαιτέρως φέρνει στο φως η συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα.

Μιλώντας έξω από τα δόντια, οι δυο τους αποκαλύπτουν έναν “πόλεμο” που βίωσαν στο παλάτι, με τη βασιλική οικογένεια να μην αποδέχεται ποτέ πραγματικά τη Μέγκαν, ενώ ιδιαίτερο ήταν το άγχος τους σχετικό με το… χρώμα (!) που θα είχαν τα παιδιά τους.

Από τους πρώτους κιόλας μήνες της εγκυμοσύνης της, ο φόβος τους μήπως υπάρξει μαύρος πρίγκιπας, έκανε το Παλάτι να αποφασίσει και να τους ανακοινώσει ότι δεν θα του δώσουν ούτε πριγκιπικό τίτλο, ούτε κρατική ασφάλεια.

Αυτό, μάλιστα,  ήταν το σημείο «μηδέν» τονίζει η δούκισα του Σάσεξ, η οποία στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της κατέρρευσε ψυχολογικά, θέλοντας να αυτοκτονήσει.

Είχαν ήδη προηγηθεί τα κακόβουλα σχόλια των βρετανικών ταμπλόιντ, με τους ανθρώπους του παλατιού να αρνούνται να τα διαψεύσουν ή έστω να τη στηρίξουν. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευσή της.

Ο Χάρι απεγνωσμένα αναζήτησε λύσεις, αλλά του αρνήθηκαν να δει ακόμα και κάποιον ειδικό ψυχολόγο για να τη βοηθήσει, κάτι που τελικά τον οδήγησε στην απόφαση να φύγουν.

Ρατσισμός στο Παλάτι

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις που ήδη προκαλεί όσο στις ΗΠΑ, όσο και τη Βρετανία η αποκάλυψη αυτή για το χρώμα του μωρού, καθώς τίθενται ζητήματα ρατσισμού στο Παλάτι.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον γάμο της στον Πύργο των Ουίνδσορ, η Μέγκαν περιέγραψε κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία δεν κατονόμασε, ως βάναυσα, ανειλικρινή και ένοχα για ρατσιστικά σχόλια, ενώ αναφερόμενη στην Κέιτ και σύζυγο του μεγαλύτερου αδελφού του Χάρι, πρίγκιπα Ουίλιαμ, αποκάλυψε ότι την έκανε να κλάψει ακόμα και την ημέρα του γάμου της. 

Μολονότι η βασιλική οικογένεια δέχθηκε ανοιχτά κριτική, ούτε ο Χάρι ούτε η Μέγκαν επιτέθηκαν ευθέως στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο η Μέγκαν δήλωσε ότι “η Εταιρεία”, της οποίας ηγείται η Ελισσάβετ, την είχε αναγκάσει σε σιωπή και ότι κώφευσε στις εκκλήσεις της για βοήθεια ενώ βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω των ρατσιστικών σχολίων και την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

“Απλώς δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Και αυτή ήταν μια πολύ καθαρή και πραγματική και τρομακτική διαρκής σκέψη. Και θυμάμαι πως αυτός (ο Χάρι) απλά με παρηγορούσε σα μωρό”, σημείωσε η Μέγκαν, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

“Η Νταϊάνα θα ήταν θυμωμένη και πολύ λυπημένη”

Η ανακοίνωση από τον Χάρι και την Μέγκαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι σκόπευαν να εγκαταλείψουν τους βασιλικούς τους ρόλους βύθισε την οικογένεια σε κρίση. Τον περασμένο μήνα το Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι το “διαζύγιο” θα είναι οριστικό, καθώς το ζεύγος είχε αρχίσει να χτίζει μια ανεξάρτητη ζωή στις ΗΠΑ.

Ο 36χρονος Χάρι δήλωσε στη συνέντευξη αυτή ότι άφησε τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω έλλειψης κατανόησης και επειδή ανησυχούσε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται –-αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνας, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο το 1997 καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε επιτάχυνε για να ξεφύγει από τους φωτογράφους.

Μάλιστα, στην ερώτηση τι θα έλεγε η μητέρα του για τα γεγονότα αυτά, ο Χάρι απαντά: “Νομίζω ότι θα αισθανόταν πολύ θυμωμένη με το πώς εξελίχθηκε αυτό και πολύ λυπημένη”.

“Η οικογένειά μου με απέκοψε οικονομικά”

Αναφερόμενος στον πατέρα του, ο Χάρι δηλώνει  “πολύ απογοητευμένος” τονίζοντας:  “Η οικογένειά μου κυριολεκτικά με απέκοψε οικονομικά”.

Ερωτηθείς ο Χάρι, αρνείται ότι έπληξε την γιαγιά του, βασίλισσα Ελισσάβετ, με την απόφασή του να αποχωρήσει από την βασιλική ζωή, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του σταμάτησε κάποια στιγμή να δέχεται τα τηλεφωνήματά του.

“Είχα τρεις συνομιλίες με τη γιαγιά μου και δύο συνομιλίες με τον πατέρα μου προτού σταματήσει να δέχεται τα τηλεφωνήματά μου. Και μετά είπε, μπορείς να τα κάνεις γραπτά όλα αυτά;” τονίζει.

 

“Ο Χάρι με την απόφασή του να φύγουμε, μας έσωσε όλους”

Αναφερόμενη στα δημοσιεύματα The Times που λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη διέδιδαν ισχυρισούς για μπούλινγκ από την πλευρά της Μέγκαν, η ίδια  αποκάλυψε στη Γουίνφρι ότι κάποιοι εντός της βασιλικής οικογένειας, όχι μόνον απέτυχαν να την προστατεύσουν από κακόβουλους ισχυρισμούς, αλλά είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους.

“Ήταν μόλις είχαμε παντρευτεί και όλα άρχισαν πραγματικά να γίνονται χειρότερα και κατάλαβα ότι όχι μόνον εμένα δεν με προστάτευαν, αλλά ότι ήταν πρόθυμοι να πουν ψέματα για να προστατεύσουν άλλα μέλη της οικογένειας”, τόνισε. 

Επιπλέον, η  Μέγκαν αρνήθηκε την ιστορία εφημερίδας ότι αυτή είχε κάνει την δούκισσα του Κέμπριτζ να κλάψει πριν να παντρευτεί τον Χάρι και σημείωσε ότι αυτό ήταν ένα σημείο καμπής στις σχέσεις της με τα μέσα ενημέρωσης και το παλάτι.

“Το αντίστροφο συνέβη”, δήλωσε η Μέγκαν. “Λίγες μέρες πριν από τον γάμο, αυτή (η Κέιτ) είχε αναστατωθεί με κάτι, το οποίο είχε σχέση, ναι, το θέμα ήταν σωστό σχετικά με τα φορέματα των κοριτσιών με τα λουλούδια, και με έκανε να κλάψω. Και πραγματικά με πλήγωσε”, επισήμανε.

Το ζευγάρι αποκάλυψε τέλος, ότι η Μέγκαν, η οποία είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί, περιμένει κοριτσάκι.

Ο Χάρι είπε εξάλλου ότι η Μέγκαν τον “έσωσε” από την εγκλωβισμένη βασιλική ζωή του. “Διαφωνώ, νομίζω ότι αυτός μας έσωσε όλους. Εσύ πήρες μια απόφαση που σίγουρα έσωσε τη ζωή μου”, είπε η Μέγκαν.

“Αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο μόνον η αρχή για μας”.

Καμιά απάντηση από το Παλάτι 

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την συνέντευξη αυτή, η οποία μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βρετανία.

Η συζήτηση αυτή με την Γουίνφρι ήταν η πιο πολυαναμενόμενη βασιλική συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τότε που η εκλιπούσα μητέρα του Χάρι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μοιράστηκε προσωπικές λεπτομέρειες για τον αποτυχημένο γάμο της με τον Κάρολο, το 1995, πλήττοντας την φήμη του διαδόχου και τη θέση της βασιλικής οικογένειας στα μάτια του βρετανικού κοινού.

Οι επικριτές του ζεύγους λένε ότι ήθελε να βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά δεν προτίθετο να ζήσει με όλη την προσοχή που έφερε αυτό. Οι υποστηρικτές τους από την άλλη, δηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπισαν δείχνει πόσο ένας απαρχαιωμένος βρετανικός θεσμός στράφηκε εναντίον μιας σύγχρονης, ανεξάρτητης μιγάδας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17