search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:05
MENU CLOSE

Την παραίτηση Χατζηδάκη ζητά η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

13.03.2021 17:52
Την παραίτηση Χατζηδάκη ζητά η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων - Media

 

Την παραίτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, ζητά η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος λόγω της «αναξιόπιστης και προσβλητικής συμπεριφοράς του έναντι του δικηγορικού συλλόγου». 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολομέλεια σημειώνει: «Ακόμη και σήμερα, στην τρίτη φάση της πανδημίας, που οι αρνητικές της συνέπειες επιδρούν πολλαπλασιαστικά, η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των δικηγόρων»

Oλόκληρη η ανακοίνωση:

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά στις ουσιώδεις λειτουργίες τους, οι πολίτες δεν τυγχάνουν της δέουσας δικαστικής προστασίας και οι δικηγόροι βρίσκονται σε επαγγελματική και οικονομική απόγνωση, χωρίς να υπάρχει στις γνωστές «ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου» προηγούμενη ad hoc γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής covid 19.

Η Κυβέρνηση παραμένει θεατής στα προβλήματα των δικηγόρων, η στήριξή της σε αυτούς είναι ανεπαρκής και υπολείπεται σημαντικά της στήριξης που έλαβαν λοιποί πληττόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι. Ακόμη και σήμερα, στην τρίτη φάση της πανδημίας, που οι αρνητικές της συνέπειες επιδρούν πολλαπλασιαστικά, η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των δικηγόρων, όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και η επέκταση του ορίου υπαγωγής σε καθεστώς ΦΠΑ από 10.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ, η αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, παρότι οι δικηγόροι έχουν αναστείλει, εν τοις πράγμασι, την επαγγελματική τους δραστηριότητα με ευθύνη της Κυβέρνησης. Ειδικά για το θέμα του ΦΠΑ, που συνδέεται άμεσα με την πρόσβαση των πολιτών, και δη των οικονομικά ευάλωτων, στη Δικαιοσύνη και που υπάρχει και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για συμμόρφωση, θέτουμε προ των ευθυνών τους έναντι του κλάδου τους Υπουργούς  Οικονομικών και Επικρατείας για την μη επίλυσή του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμη και στην καταβολή του χορηγήματος 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ, που έχει σχηματιστεί από τις ετήσιες εισφορές των δικηγόρων και των λοιπών επιστημόνων, οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη οδήγησαν το χορήγημα να το λάβει τελικά μόνο ένας μικρός αριθμός επιστημόνων (44.248 σε σύνολο 180.000) και το διατιθέμενο ποσό να είναι μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 130 εκατομμυρίων , που είναι το αποθεματικό. H Κυβέρνηση όφειλε να καταβάλει το χορήγημα σε όλους τους δικαιούχους, όπως είχε δεσμευτεί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:05