search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Οι γειτονιές της Αθήνας διαδηλώνουν και σήμερα ενάντια στην καταστολή (Photo)

14.03.2021 12:51
Οι γειτονιές της Αθήνας διαδηλώνουν και σήμερα ενάντια στην καταστολή (Photo) - Media

 

Στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες πολίτες αντιδρώντας στην αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών και με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα σε δεκάδες γειτονιές της Ελλάδας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων με μήνυμα «Πονάω – Ως εδώ με την κρατική καταστολή» και σε συνέχεια των χθεσινών κινητοποιήσεων.

Πολίτες συγκεντρώνονται σε δεκάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας κατά της αστυνομικής καταστολής που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Το κίνημα ενάντια στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό συνέχισε χθες και σήμερα να παίρνει μορφή σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Η σημερινή ανταπόκριση είναι από την Καισαριανή και την Ακαδημία Πλάτωνος, όπου χιλιάδες κατοίκων συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν την διάθεση τους να συμπαραστέκονται και να συμμετέχουν μέσα στους αγώνες αυτούς.

«Ο φόβος αλλάζει πλευρά»

Παράλληλα και στο άλλο μεγάλο μέτωπο των ημερών, συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σπουδαστές δραματικών σχολών της πόλης, προβάλλοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστά των σχολών που φοιτούν, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.

Οι σπουδαστές παρουσίασαν ένα δρώμενο με το οποίο απεικόνισαν την καθημερινότητα που ζουν από την ημέρα που έκλεισαν οι σχολές που φοιτούν, ενώ το “παρών” στην κινητοποίηση έδωσαν μέλη και εκπρόσωποι του Εικαστικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδας, οι οποίοι και ζήτησαν την επαναλειτουργία της τέχνης, με άνοιγμα μουσείων, θεάτρων, αρχαιολογικών χωρών και κινηματογράφων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52