06/08/2020 09:30:33

Τσίπρας: «Παίζουν με τη φωτιά όσοι επιμένουν στην εφαρμογή της λιτότητας»

Τσίπρας: «Παίζουν με τη φωτιά όσοι επιμένουν στην εφαρμογή της λιτότητας» - Media
«Οι αντιδράσεις την κοινωνίας και των λαών της Ευρώπης είναι αυτή τη στιγμή το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Στα χέρια των ευρωπαίων πολιτών, των εργαζομένων, της νεολαίας βρίσκεται σήμερα το κλειδί για τον εναλλακτικό ευρωπαϊκό δρόμο» αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Les echos».
 
Παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι η παλιά Ευρώπη παραπαίει και εξαπολύει νέα επίθεση προς την Άγκελα Μερκελ τονίζοντας πως επιδιώκει να θεσμοποιήσει τη μονιμοποίηση της λιτότητας και την υποχώρηση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει επίσης ότι «η συνταγή με την οποία προωθείται η υποτιθέμενη «διάσωση» της Ελλάδας είναι μια συνταγή βέβαιης αποτυχίας,  και η εξαγωγή της σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ολέθριο λάθος».
 
«Τώρα είναι η ώρα να ξαναβρούμε το ιστορικό νήμα της πολιτικής Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.