20/10/2020 03:23:20
19.10.2009

Ριζική αλλαγή

Ριζική αλλαγή - Media

Έναν νέο ρηξικέλευθο τρόπο για την ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εξήγγειλε χτες από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας o Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Δικαιοσύνης θα περνούν από ακρόαση στη Βουλή, όπου οι βουλευτές θα εκφέρουν αιτιολογημένη κρίση προς την κυβέρνηση για το ποια πρόσωπα πρέπει να προωθηθούν.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί μέχρι και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου η αρμοδιότητα θα ανατεθεί απευθείας στο Κοινοβούλιο και συνεπώς ο ρόλος του Yπουργικού Συμβουλίου θα είναι απλώς επικυρωτικός. Kι αυτό γιατί το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι την ηγεσία της Δικαιοσύνης την αποφασίζει το Yπουργικό Συμβούλιο. Καυτή λεπτομέρεια είναι πως θα διαμορφώνεται η λίστα των ενδιαφερομένων για τις θέσεις, αν θα υπάρχει υπηρεσιακή κρίση και αν θα γίνονται βουτιές στην ιεραρχία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.