search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:24
MENU CLOSE

«Εγώ, ο Γιάννης Σκαρίμπας»

23.01.2014 22:00
«Εγώ, ο Γιάννης Σκαρίμπας» - Media

Το μακρινό 1975 ο καλός συνάδελφος Κώστας Ρεσβάνης πήρε συνέντευξη για τον «Ταχυδρόμο» από τον Γιάννη Σκαρίμπα, που του έδωσε ένα σύντομο ιδιόγραφο βιογραφικό σημείωμα

Το μακρινό 1975 ο καλός συνάδελφος Κώστας Ρεσβάνης πήρε συνέντευξη για τον «Ταχυδρόμο» από τον Γιάννη Σκαρίμπα, που του έδωσε ένα σύντομο ιδιόγραφο βιογραφικό σημείωμα, το οποίο το «Π» αναδημοσιεύει σήμερα σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Χαλκιδαίο των Ελληνικών Γραμμάτων που έφυγε από τη ζωή πριν από τριάντα χρόνια.

Γράφει ο Σκαρίμπας για τον Σκαρίμπα:

«Γεννήθηκα το 1893 στο χωριό Αγια-Θυμιά της Παρνασσίδος – πρώην Δήμου Μυωνίας. Το δημοτικό μου σκολειό το πέρασα στην Ιτέα των Σαλώνων. Το Σχολαρχείο στο Αίγιο και το Γυμνάσιο στην Πάτρα. Εδώ (στη Χαλκίδα) ελθόντας για στρατιώτης (κληρωτός) το 1914 παντρεύτηκα (… εξ έρωτος). Έκτοτε, σχεδόν δεν ‘‘το κούνησα’’ από την πόλη ετούτη = τη Χαλκίδα. Έκανα οικογένεια (παιδιά, νύφες κι εγγόνια) και μνέσκω ακόμα, γράφοντας Λογοτεχνία και Ιστορία. Αλλά και Ποίηση και Θέατρο.
Τώρα υπέρ τα 84 μου χρόνια γεγονώς, εφησυχάζω (σχεδόν μόνος) στο σπιτάκι μου, ζων ‘‘αεί -μη- διδασκόμενος’’, εν αναμονή του ‘‘εσχάτου-μου-μαθήματος’’, ευχαριστώντας εκείνο που ονομάζουμε Θεό, ‘‘για τα βουνά και για τα δάση που είδα…’’ (του Ζαχ. Παπαντωνίου).
Και για το ακριβές των παραπάνω αυτών μου ασημάντων, υπογράφομαι,
ο ταπεινότατος
Γιάννης Σκαρίμπας
(Χαλκίδα, 1975)»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23