search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Η Παραμυθούπολη μας περιμένει

07.02.2014 22:00
Η Παραμυθούπολη μας περιμένει - Media

Από σήμερα 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι ξεχνάνε τις έγνοιες τους, κάνοντας ένα ταξίδι στη μαγική Παραμυθούπολη, την οποία παρουσιάζουν το φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε Σινεμά» και ο Δήμος Κορυδαλλού με διαδραστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια, παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Από σήμερα 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι ξεχνάνε τις έγνοιες τους, κάνοντας ένα ταξίδι στη μαγική Παραμυθούπολη, την οποία παρουσιάζουν το φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε Σινεμά» και ο Δήμος Κορυδαλλού με διαδραστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια, παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Ξεναγοί σε αυτό το ταξίδι με συντροφιά τα παιδιά πολλοί καλλιτέχνες αλλά και θεατρικές ομάδες. Μεταξύ αυτών και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, αλλά και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Νάντια Μητρούδη. Τι τις συνδέει; Μα φυσικά η αγάπη για το παιδί!
Η φετινή εκδήλωση της Παραμυθούπολης αποτελεί δώρο θεού για τις δύο γυναίκες. Και πώς να μην είναι, αφού τους δίνεται η ευκαιρία, μέσα από τις παραστάσεις που συμμετέχουν, να προσφέρουν στο παιδί ψυχαγωγία, μόρφωση και πάνω από όλα χαρά. «Το συναίσθημα το να κάνεις παιδικό θέατρο είναι αξεπέραστο», σημειώνει η Νάντια Μητρούδη, που πρωταγωνιστεί στην παιδική παράσταση «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης», έχοντας τον ρόλο της αφηγήτριας. «Με ξετρελαίνει όταν καταφέρνεις να κερδίζεις το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα βλέπεις να συμμετέχουν ενεργά στη ροή της παράστασης», συμπληρώνει η νεαρή ηθοποιός.

Χαρά και λύπη
Η Νάντια βέβαια δεν είναι καινούργια στο παιδικό θέατρο, καθώς έχει συμμετάσχει και στον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα, στο θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Εκεί, όπως μας λέει η ίδια, ένιωσε για πρώτη φορά τον τρομερό ενθουσιασμό των παιδιών και τη μαγεία του παιδικού θεάτρου. Μέσα από το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Θανάση Σάλτα, η Νάντια περιέγραψε με ενθουσιασμό τον διδακτικό και διαδραστικό χαρακτήρα που έχει η παράσταση: «Μέσα από το παραμύθι μας τα παιδιά εξοικειώνονται με τα συναισθήματα της χαράς και της λύπης, ενώ τόσο εγώ όσο και η Μυρτώ (Χρυσανθοπούλου) πλάθουμε έναν μαγικό κόσμο με ζωηρούς χαρακτήρες που απηχούν στο παιδί. Το παραμύθι του κ. Σάλτα είναι τόσο διδακτικό όσο και όμορφο».
 Ψυχαγωγία και επιμόρφωση συνδυάζει και η ομάδα Μικρός Νότος, μέσα από τις παραστάσεις της, όπως μας αναφέρει και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός και «αρχηγός» της ομάδας: «Οι παραστάσεις μας συναντιούνται στην αγάπη μας για το παιδί, στο μεράκι της δουλειάς μας, στον σεβασμό μας για την παιδική ηλικία και τις ανάγκες της». Ελληνικά παραμύθια, με ζωντανή μουσική και κούκλες, τραγούδια, διαδραστικό μέρος, εμπειρία, χαρά και φαντασία είναι μερικά από τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί ο Μικρός Νότος στις παραστάσεις του, τη Μυλωνού και το Αισώπου Κόμιξ, παραστάσεις που θα παρουσιάσουν και στην Παραμυθούπολη τις προσεχείς μέρες. Η Χρύσα επιπλέον στέκεται και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζει κανείς το παιδικό θέατρο: «Συνήθως, αντιμετωπίζουμε τα παιδιά σαν μικρογραφίες μεγάλων, αλλά αυτό που νομίζω τελικά χρειάζεται είναι να τα πλησιάζουμε απλά, με ειλικρίνεια και αμεσότητα, χωρίς φτιασίδια και… φασαρία!». Επιπλέον τονίζει πως τίποτα δεν ξεπερνά τα συναισθήματα που νιώθει κάνοντας παιδικό θέατρο, αναφέροντας πως «με συγκινεί καθετί που λέγεται την ώρα του έργου και νιώθω την καρδούλα τους να χτυπάει από αγωνία. Με συγκινεί που στο τέλος ακόμα και τα πιο δύσπιστα παιδιά, μας χαρίζουν ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα, ένα φιλί ακόμα και μια αγκαλιά!».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03