search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή…

28.03.2014 22:00
Ταξίδι σε μια άλλη εποχή… - Media

Η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση γράφει για το βιβλίο της «Χάλκινο γένος», εκδόσεις Πατάκη

Η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση γράφει για το βιβλίο της «Χάλκινο γένος», εκδόσεις Πατάκη

Με το βιβλίο αυτό, επιστρέφω δεκαεπτά χρόνια μετά το μυθιστόρημά μου «Άτροπος ή η ζωή και ο θάνατος της Βενετίας Δαπόντε» στο έργο εποχής.
Με συγκινεί ιδιαίτερα αυτό το είδος, γιατί θεωρώ πως, περιγράφοντας το παρελθόν, μπορείς να καταδείξεις καλύτερα το παρόν. Η ίδια η χρονική απόσταση βοηθάει σ’ αυτό. Η περιγραφή παρελθόντων γεγονότων συχνά προβληματίζει τον αναγνώστη πάνω σε θέματα σύγχρονα που τον αφορούν άμεσα, αλλά αδυνατεί να διακρίνει ή να επιλύσει λόγω εγγύτητας.
Εδώ πραγματεύομαι την ιστορία της ευγενούς οικογένειας Κλάρη στην Κεφαλονιά της Αγγλοκρατίας (1815-1864). Η παρουσία των Επτανησίων στην Επανάσταση του 1821, όπου οι Κεφαλονίτες συμμετείχαν δυναμικά και οι αγώνες των Ριζοσπαστών για την Ένωση των νησιών με την Ελλάδα είναι οι κύριοι σταθμοί του μυθιστορήματος και διανθίζονται από γεγονότα που αφορούν την οικογένεια Κλάρη, καθώς και μέλη τριών άλλων οικογενειών, τα οποία εμπλέκονται μεταξύ τους με σχέσεις αγάπης, μίσους, αντιπαλότητας ή επιγαμιών. Κι όλα αυτά, κάτω απ’ το βάρος μιας κατάρας που κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά ώς τη στιγμή της τραγικής της επαλήθευσης.
Η δράση εξελίσσεται κυρίως στο Ληξούρι και στις εξοχές του, αλλά και στην Πίζα, το Λιβόρνο, την Τριπολιτσά, την Κέρκυρα, την Κυλλήνη, την Πάτρα, την Αθήνα.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01