search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37
MENU CLOSE

Καραμελωμένα ροδάκινα με μέλι και γιαούρτι

24.07.2014 14:51
oldphotosrodakina_karamelomena1406213471.jpg

Εύκολη λύση, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, για να δροσιστείτε γλυκά με ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.

Εύκολη λύση, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, για να δροσιστείτε γλυκά με ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
2 ροδάκινα
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. βούτυρο
στραγγιστό γιαούρτι, για το γαρνίρισμα
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
 

Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα στα 4, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν εντελώς. Στο μεταξύ ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να ομογενοποιηθούν και να μην κολλήσουν.
 
Κατόπιν, προσθέτουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να πάρουν μία πρώτη βράση στη γλυκιά σάλτσα χωρίς να τα ανακατέψουμε, για 2-3 λεπτά περίπου.
 
Μετά, τα αποσύρουμε και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη σάλτσα από το τηγάνι, τοποθετώντας τα από την πλευρά που δεν έχουν καραμελώσει.
 
Τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά
Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε γαρνίροντας με γιαούρτι.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37