13/11/2019 13:06:24

Πατατόπιτα

Πατατόπιτα - Media

Απλή συνταγή, που σμίγει αγαπημένα υλικά και ταιριάζει ιδανικά να συνοδευτεί με πράσινη σαλάτα.
 
Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 40΄
Μαγείρεμα: 45΄
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 κιλό πατάτες
6 φέτες γαλοπούλα
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, ελαφρώς σοταρισμένο
1 φλιτζ. τσαγ.  ρεγκάτο, τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες, αφαιρώντας τη φλούδα τους και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν πολτοποιήστε τις με το πιρούνι, χωρίς όμως να τις κάνετε πουρέ. Καλό είναι να υπάρχουν και κομματάκια πατάτας.

Προσθέστε στον πουρέ την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Ψιλοκόψτε τη γαλοπούλα και το μπέικον και προσθέστε τα στον πουρέ μαζί με τα τριμμένο τυριά, ρίξτε λίγο πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στον πουρέ και αδειάστε το σε ένα μεσαίο πυρέξ. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την τριμμένη φρυγανιά και ψήστε την πατατόπιτα στους 180 °C στον αέρα για 30΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.