search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36
MENU CLOSE

Στης Αμφίπολης τα μέρη

01.09.2014 21:00
Στης Αμφίπολης τα μέρη - Media

Ένα από τα ζητούμενα αυτής της ανασκαφής, που κρατά καιρό, είναι η αγωνία αν έχει συληθεί τελικά ο υπό ανασκαφή τάφος της περιοχής, τη στιγμή που έρχονται στο φως η μία μετά την άλλη εκτεταμένες περιπτώσεις σύγχρονης αρχαιοκαπηλίας

Ένα από τα ζητούμενα αυτής της ανασκαφής, που κρατά καιρό, είναι η αγωνία αν έχει συληθεί τελικά ο υπό ανασκαφή τάφος της περιοχής, τη στιγμή που έρχονται στο φως η μία μετά την άλλη εκτεταμένες περιπτώσεις σύγχρονης αρχαιοκαπηλίας, στις οποίες συμμετείχαν, καθώς φαίνεται, πολλοί από τους σημερινά συγκινημένους κατοίκους της περιοχής. Η ασυδοσία που επικρατεί στους αρχαιολογικούς μας χώρους – πριν αυτοί γίνουν διάσημοι και αποκτήσουν άλλο ειδικό βάρος – είναι κοινός τόπος. Έτσι λοιπόν συμβαίνει το παράδοξο να είμαστε εθνικά υπερήφανοι για τα κληροδοτήματα της αρχαιότητάς μας και ταυτόχρονα να τα ξεπουλάμε σε τιμή ευκαιρίας. Στην κοινωνία της Αμφίπολης, όπως καταμαρτυρούν οι ίδιοι οι κάτοικοι, ήταν κοινός τόπος η αρχαιοκαπηλία, ωστόσο κανείς δεν κατήγγειλε κανέναν αρχαιοκάπηλο που του ήταν γνωστός. Κατά τα άλλα, μας θυμώνουν οι ανοησίες των Σκοπιανών δήθεν που προσπαθούν να υπονομεύσουν την ιστορία μας. Ενώ εμείς που την ξεπουλάμε και συγκαλύπτουμε τα εγκλήματα είμαστε πατριώτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:35