search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου θέλουν στην Αθήνα 24 βουλευτές της Ν.Δ.

30.09.2014 10:03
Ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου θέλουν στην Αθήνα 24 βουλευτές της Ν.Δ. - Media

Την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού 24 βουλευτές της ΝΔ.

Την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού 24 βουλευτές της ΝΔ.
 
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι, το 1993, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, ο χάλκινος ανδριάντας του στρατηλάτη, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά και παραχωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων.
 
Ωστόσο, «εικοσιένα χρόνια μετά, ο δήμος Αθηναίων, δεν κατάφερε να βρει ένα κατάλληλο σημείο για να τοποθετήσει τον ανδριάντα, κάτι που μόνο θλίψη και οργή προκαλεί» αναφέρουν οι βουλευτές και ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της συμφωνίας δωρεάς.
 
Την ερώτηση υπογράφουν οι Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής, Τιμολέων Κοψαχείλης, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Γεωργία Μπατσαρά, Θανάσης Νταβλούρος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, , Άννα Καραμανλή, Θύμιος Καρανάσιος, Γιώργος Κοντογιάννης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Γεωργαντάς, Τάνια Ιακωβίδου, Φωτεινή Αραμπατζή, Θόδωρος Καράογλου, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιάννης Πασχαλίδης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:05