search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό!

14.10.2014 09:04

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!
 
Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. λάδι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Αλάτι
½ κιλό φέτα σε τρίμματα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
 
Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
 
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
 
Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
 
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:17