search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ρούβλι μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών

17.12.2014 10:24
Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ρούβλι μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών - Media

Το ρούβλι καταγράφει σημαντική άνοδο, που νωρίτερα έφθανε έως και το 6%, σε σχέση με το δολάριο, μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πωλήσεις συναλλάγματος για να ενισχύσει το ρωσικό νόμισμα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Το ρούβλι καταγράφει σημαντική άνοδο, που νωρίτερα έφθανε έως και το 6%, σε σχέση με το δολάριο, μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πωλήσεις συναλλάγματος για να ενισχύσει το ρωσικό νόμισμα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ρούβλι ενισχύθηκε σημαντικά διαμορφούμενο έναντι του ευρώ στα 81,61 ρούβλια και έναντι του δολαρίου στα 65,15 ρούβλια.
 
Τις τελευταίες ημέρες, η ισοτιμία του ρουβλιού έναντι του δολαρίου και του ευρώ κατέγραψε σημαντική υποχώρηση αναγκάζοντας το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει. Το βράδυ της Δευτέρας, η κεντρική τράπεζα της χώρας έκανε γνωστή την αύξηση των επιτοκίων της κατά 650 μονάδες βάσης στο 17%, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τους επενδυτές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν σταμάτησε την πτώση του ρουβλιού, η τιμή του οποίου υποχώρησε 11% σε σχέση με το δολάριο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:52