25/02/2020 18:06:28

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ρούβλι μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ρούβλι μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών - Media

Το ρούβλι καταγράφει σημαντική άνοδο, που νωρίτερα έφθανε έως και το 6%, σε σχέση με το δολάριο, μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πωλήσεις συναλλάγματος για να ενισχύσει το ρωσικό νόμισμα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ρούβλι ενισχύθηκε σημαντικά διαμορφούμενο έναντι του ευρώ στα 81,61 ρούβλια και έναντι του δολαρίου στα 65,15 ρούβλια.
 
Τις τελευταίες ημέρες, η ισοτιμία του ρουβλιού έναντι του δολαρίου και του ευρώ κατέγραψε σημαντική υποχώρηση αναγκάζοντας το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει. Το βράδυ της Δευτέρας, η κεντρική τράπεζα της χώρας έκανε γνωστή την αύξηση των επιτοκίων της κατά 650 μονάδες βάσης στο 17%, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τους επενδυτές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν σταμάτησε την πτώση του ρουβλιού, η τιμή του οποίου υποχώρησε 11% σε σχέση με το δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.