search
ΤΕΤΑΡΤΗ 14.10.2026 17:55
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο των διεθνών ΜΜΕ η Ελλάδα

29.01.2010 14:56

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, τα διεθνή ΜΜΕ –με πρωτοπόρα τα βρετανικά- συνεχίζουν να βάζουν την ελληνική οικονομία στο στόχαστρο κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο εφαρμογής ευρωπαϊκού «σχεδίου διάσωσης».

Παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, τα διεθνή ΜΜΕ –με πρωτοπόρα τα βρετανικά- συνεχίζουν να βάζουν την ελληνική οικονομία στο στόχαστρο κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο εφαρμογής ευρωπαϊκού «σχεδίου διάσωσης».

Δημοσιογράφος των Financial Times”κυνήγησε” τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Νταβός για να αποσπάσει απαντήσεις του σε προκλητικές ερωτήσεις ενώ σε ένα από τα δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας, αναφέρεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελλάδα θα δεχθεί οικονομική στήριξη από άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης και από την Κομισιόν, αλλά όχι από το ΔΝΤ.

«Χθες, η ΕΕ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα ή να θέσει εν αμφιβόλω την πορεία της ευρωζώνης, την ίδια ώρα που Γαλλία και Γερμανία θέλησαν να υποβαθμίσουν πληροφορίες που τις ήθελαν να έχουν ήδη διαμορφώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα», σύμφωνα με άρθρο υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη δείχνει ότι θα προχωρήσει σε υποστήριξη της Ελλάδας ως τελευταίο ενδεχόμενο».

«Οι Έλληνες εκλιπαρούν για τη στήριξη της αγοράς» είναι ο τίτλος άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ενώ σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν έντονες ανησυχίες για τη συνοχή της ζώνης, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τέλος, σε δημοσίευμα της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore, αναφέρεται ότι υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο διάσωσης, το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή ως τον Ιούνιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14.10.2026 17:50