search
ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.2026 14:36
MENU CLOSE

Χρυσό στην… ακρίβεια

23.03.2010 14:21
Χρυσό στην… ακρίβεια - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Είναι στη φύση του Έλληνα να θέλει να είναι πρώτος… Τώρα ο τομέας παίζεται! Το Φεβρουάριο πάντως μας ήρθε –και όχι από το πουθενά- άλλο ένα ανεπιθύμητο χρυσό μετάλλιο για τις επιδόσεις μας σε σχέση με την… ακρίβεια! Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ για τις χώρες της Ευρωζώνης, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις λόγω των αυξήσεων σε πολλά προϊόντα.

Είναι στη φύση του Έλληνα να θέλει να είναι πρώτος… Τώρα ο τομέας παίζεται! Το Φεβρουάριο πάντως μας ήρθε –και όχι από το πουθενά- άλλο ένα ανεπιθύμητο χρυσό μετάλλιο για τις επιδόσεις μας σε σχέση με την… ακρίβεια!

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ για τις χώρες της Ευρωζώνης, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις λόγω των αυξήσεων σε πολλά προϊόντα.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε περήφανοι καθώς η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε ουκ ολίγους τομείς…

– Στον πληθωρισμό με 2,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.

– Στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,7%.

– Στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,1%.

– Στις οδικές μεταφορές με 20% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 2,8%.

– Στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 9,8% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%.

– Στην αύξηση της βενζίνης με 35,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 13,2%.

Μην είμαστε και αχάριστοι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.2026 14:35