search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:28
MENU CLOSE

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Χαρίλαο Φλωράκη διοργάνωσε το ΚΚΕ

22.05.2010 11:19
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Χαρίλαο Φλωράκη διοργάνωσε το ΚΚΕ   - Media

Εκδήλωση στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη με αφορμή τας πέντε χρόνια από το θάνατό του, διοργάνωσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας.

Εκδήλωση στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη με αφορμή τας πέντε χρόνια από το θάνατό του, διοργάνωσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας.

Όπως σημείωνε η ΚΕ του ΚΚΕ αναγγέλλοντας το θάνατο του, όλη του η ζωή «ταυτίζεται με τις μεγαλύτερες στιγμές του λαϊκού μας κινήματος. Με τον αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, με την ηρωική πάλη του λαού κατά των Εγγλέζων και της ντόπιας αστικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το Δεκέμβρη του 1944, με την ένδοξη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) κατά της εγχώριας αστικής τάξης και των Αγγλοαμερικανών συμμάχων της. Ταυτίζεται με την ιστορία των διώξεων, των φυλακίσεων και των εκτελεστικών αποσπασμάτων που οδηγήθηκαν χιλιάδες παιδιά του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα  η οποία κατά την διάρκεια της ομιλίας της θυμήθηκε το ρητό τα στερνά τιμούν τα πρώτα: «Και τα πρώτα του Χαρίλαου Φλωράκη και τα στερνά ήταν τιμημένα για τα συμφέροντα του λαού. Έζησε μια ολόκληρη ζωή την οποία αφιέρωσε όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού, για τη βελτίωση της ζωής του.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:27