search
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.2026 21:52
MENU CLOSE

Ενισχύσεις στις τράπεζες μετά τα stress tests

26.07.2010 07:12
Ενισχύσεις στις τράπεζες μετά τα stress tests - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Κεφαλαιακές ενισχύσεις δείχνουν να χρειάζονται και οι 6 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress test, ενώ Ευρωπαίοι αναλυτές εκτιμούν πως η δοκιμασία δεν ήταν αρκετά αυστηρή.

Κεφαλαιακές ενισχύσεις δείχνουν να χρειάζονται και οι 6 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress test, ενώ Ευρωπαίοι αναλυτές εκτιμούν πως η δοκιμασία δεν ήταν αρκετά αυστηρή.

Παρά την επιτυχία των 5 τραπεζών να περάσουν την απαιτητική δοκιμασία με μόνη εξαίρεση την ΑΤΕbank που «κόπηκε», οι ειδικοί κρίνουν πως οι κεφαλαιακές ενισχύσεις είναι απαραίτητες.

Συγκεκριμένα, στην Αγροτική Τράπεζα δρομολογείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή και του Δημόσιου, που αποτελεί και τον κύριο μέτοχό της.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τόνισε –παρά τις ενστάσεις των Ευρωπαίων- ότι τα τεστ ήταν πλήρη και αυστηρά και επιβεβαιώνουν την αντοχή του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος, το Σεπτέμβριο αναμένονται σκληρότερα τεστ αντοχής που θα δείξουν τελικά ποιος αντέχει και ποιος… όχι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.2026 21:51