search
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.2026 21:52
MENU CLOSE

Άνοδος στο ΧΑΑ- έκδοση ομολογίας ύψους 1 δισ. ευρώ από την Alpha Bank

27.07.2010 10:05
Άνοδος στο ΧΑΑ- έκδοση ομολογίας ύψους 1 δισ. ευρώ από την Alpha Bank - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Άνοδο καταγράφει την Τρίτη το Χρηματιστήριο εν μέσω του θετικού κλίματος που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Χαρακτηριστικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη μία το μεσημέρι διαμορφώνεται στις 1.664,89 μονάδες καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 2,45%.

Άνοδο καταγράφει την Τρίτη το Χρηματιστήριο εν μέσω του θετικού κλίματος που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Χαρακτηριστικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη μία το μεσημέρι διαμορφώνεται στις 1.664,89 μονάδες καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 2,45%.

Εβδομήντα τρεις μετοχές κινούνται ανοδικά, 20 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Την ίδια ώρα η Alpha Bank ανακοίνωσε πως στις 23 Ιουλίου εξέδωσε καλυμμένη ομολογία ύψους 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νεοσυσταθέντος προγράμματος καλυμμένων ομολογιών που προβλέπει απευθείας έκδοση από την τράπεζα μέχρι ποσού 8 δισ. ευρώ.

Η καλυμμένη ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολογήσεως Fitch και Moody’s με διαβάθμιση Α και Baa3 αντιστοίχως και δύναται να χρησιμοποιηθεί ως ενέχυρο για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.2026 21:52