search
ΠΕΜΠΤΗ 17.09.2026 17:19
MENU CLOSE

Το Ποντίκι Art προτείνει για την Κυριακή 22 Αυγούστου

22.08.2010 05:32
Το Ποντίκι Art προτείνει για την Κυριακή 22 Αυγούστου 	 - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Η Άγνωστη Κυρία του Μαξ Οφίλς βγαίνει σε επανέκδοση στις κινηματογραφικές αίθουσες μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των σινεφίλ, ενώ η έκθεση «Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914» πήρε παράταση και θα παρουσιάζεται στη Ροτόντα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Άγνωστη Κυρία του Μαξ Οφίλς βγαίνει σε επανέκδοση στις κινηματογραφικές αίθουσες μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των σινεφίλ, ενώ η έκθεση «Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914» πήρε παράταση και θα παρουσιάζεται στη Ροτόντα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ

Γάλλοι φωτογράφοι στη Ροτόντα

Μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του φθινοπώρου θα φιλοξενείται στη Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση «Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914», η διάρκεια της οποίας πήρε παράταση λόγω αυξημένης προσέλευσης. Εδώ, μέσα από περίπου 180 ασπρόμαυρες και αυτοχρωμικές εικόνες γάλλων ταξιδευτών και φωτογράφων, το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα αρχιτεκτονικό πανόραμα των βαλκανικών μνημείων με τον φακό των καλλιτεχνών να κάνει ζουμ σε ναούς, αγορές, μουσουλμανικά τεμένη και άλλα μνημεία από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Σημειωτέον πως οι λήψεις που θα δείτε εδώ καλύπτουν πέντε ιστορικές περιόδους των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: η πρώτη αφορά σε μνημεία της αρχαιότητας, η δεύτερη σε βυζαντινά κτίρια, η τρίτη σχετίζεται με την επηρεασμένη από τους Βενετούς αρχιτεκτονική κατά μήκος των δαλματικών ακτών, η τέταρτη έχει γεύση Ανατολής, ενώ η πέμπτη ενότητα πραγματεύεται την έννοια της πόλης. Ροτόντα, Θεσσαλονίκη, έως 15/9

ΣΙΝΕΜΑ

Η Άγνωστη Κυρία

Μεγαλοπρεπές, σκηνοθετημένο εντυπωσιακά και γεμάτο από πλάνα που έχουν βρει αμέτρητους θαυμαστές και μιμητές στην πάροδο των χρόνων, το φιλμ του Μαξ Οφίλς αποτελεί ένα από τα λιγότερο γνωστά αριστουργήματα του σινεμά. Η ιστορία ενός ζευγαριού σκουλαρικιών που πωλούνται από την ξεπεσμένη αριστοκράτισσα ιδιοκτήτριά τους (η ίδια ισχυρίζεται ότι κλάπηκαν) και που στην πορεία αλλάζουν χέρια για να καταλήξουν πίσω στην ίδια, είναι κάτι παραπάνω από ένα upper class δράμα, μεταμορφώνοντας την ιστορία σε μια κοφτερή ακτινογραφία των τάξεων, των κοινωνικών συμβάσεων, του έρωτα, του ψέματος. Ένα αληθινό διαμάντι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 17.09.2026 17:17