Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΠάταξη της φοροδιαφυγής και αυστηρότερο έλεγχο των δαπανών ζητά το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση μέσω της έκθεσης αξιολόγησης για την πρόοδο εφαρμογής του Μνημονίου.
Πάταξη της φοροδιαφυγής και αυστηρότερο έλεγχο των δαπανών ζητά το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση μέσω της έκθεσης αξιολόγησης για την πρόοδο εφαρμογής του Μνημονίου.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος όμως πρέπει να βελτιώσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι οι περικοπές των δαπανών θα αντισταθμίσουν την υστέρηση των φορολογικών εσόδων και τις υπερβάσεις δαπανών στα νοσοκομεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το ΔΝΤ αναφέρει επίσης ότι πρέπει άμεσα να ανοιχτούν τα κλειστά επαγγέλματα και να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Τέλος, η έκθεση αναφέρει ότι η περιορισμένη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι διαχειρίσιμη και τονίζει ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των κρατικών τραπεζών.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.