Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΚαλοδεχούμενες ήταν από την Κομισιόν οι δηλώσεις στήριξης στην ελληνική οικονομία που έκανε από την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο.
Καλοδεχούμενες ήταν από την Κομισιόν οι δηλώσεις στήριξης στην ελληνική οικονομία που έκανε από την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο.
Ενισχυτικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα λειτουργήσει η δέσμευση του πρωθυπουργού της Κίνας, ότι η χώρα του θα αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, σημειώνει η Κομισιόν.
“Η στήριξη από επενδύσεις και εισαγωγές, ένα θέμα που ήγειραν οι κινεζικές αρχές, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. Πρόσθεσε ότι η Κίνα συμμερίζεται την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Γουέν Τζιαμπάο δημιούργησαν θετικό κλίμα για τους ελληνικούς τίτλους, με το spread του 10ετούς ομολόγου να εμφανίζει τάσεις αποκλιμάκωσης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας. το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών υποχωρούσε κατά 16 μονάδες βάσης περίπου στις 788,6 μονάδες βάσης.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.