Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΗ Ελλάδα θα πρέπει να πάρει και νέα μέτρα κατά τη διετία 2011-2013, προβλέπει το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του. Από την άλλη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ανάπτυξη το 2012 θα κινηθεί σε θετικά πρόσημα.
Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει και νέα μέτρα κατά τη διετία 2011-2013, προβλέπει το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του. Από την άλλη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ανάπτυξη το 2012 θα κινηθεί σε θετικά πρόσημα.
Παράλληλα, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι μακροοικονομικές και νομισματικές προβλέψεις για το 2010 και μεσοπρόθεσμα είναι ανάλογες με τις πολιτικές που συμφωνήθηκαν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ΑΕΠ, από το -2% το 2009, θα πέσει στο -4% το 2010 για να σταθεροποιηθεί στο -2,6% το 2011.
Ο πληθωρισμός, από 1,4% το 2009, θα φτάσει στο 4,6% το 2010 και θα ανέλθει σε 2,2% το 2011.
Σε ό,τι αφορά στην ανεργία, το Ταμείο αναπροσαρμόζει το δείκτη προς τα πάνω και από το 9,4% το 2009, ανεβαίνει στο 11,8% το 2010 και εκτοξεύεται στο 14,6% το 2011.
«Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της, ενώ η χώρα συνεχίζει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ και της Ε.Ε.» εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.