search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 00:55
MENU CLOSE

Τίτλοι τέλους για «Απογευματινή»

07.11.2010 05:23
Τίτλοι τέλους για «Απογευματινή» - Media

Στον δρόμο μένουν οι 130 εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί – της «Απογευματινής» ύστερα από την απόφαση του εκδότη της εφημερίδας Κώστα Σαραντόπουλου να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, αποσύροντας ταυτόχρονα την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο για την υπαγωγή της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για τη ρύθμιση των χρεών της.

Στον δρόμο μένουν οι 130 εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί – της «Απογευματινής» ύστερα από την απόφαση του εκδότη της εφημερίδας Κώστα Σαραντόπουλου να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, αποσύροντας ταυτόχρονα την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο για την υπαγωγή της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για τη ρύθμιση των χρεών της.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εργαζόμενοι στη Φειδίου, που δυο χρόνια βάζουν πλάτη για να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα, μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο, αφού η νομική διαδικασία, πίσω από την οποία οχυρώνεται ο εκδότης της εφημερίδας, δεν τους επιτρέπει για την ώρα να διεκδικήσουν ούτε και το επίδομα ανεργίας. Και αυτό γιατί μέχρι την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης – που προσδιορίζεται ότι θα γίνει σε τέσσερις μήνες – οι εργαζόμενοι θα παραμένουν όμηροι και απλήρωτοι.

Το πού πηγαίνει το πράγμα μάλιστα είχε φανεί από τη Δευτέρα, όταν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του αιτήματος της εργοδοσίας για ασφαλιστικά μέτρα (απέναντι στους πιστωτές, ώστε να προστατευτεί από κατασχέσεις) η εταιρεία δήλωσε ότι παραιτείται του συγκεκριμένου αιτήματος!

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ο στόχος τους είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων τους, δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, και όσο περνάει από το χέρι τους η επιβίωση της εφημερίδας. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι το ιστορικό φύλλο «κατέρρευσε στα χέρια του εργολάβου – διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν λειτούργησε ποτέ ως εκδότης και δεν αντιλήφθηκε ποτέ τις ιδιαιτερότητες μίας επιχείρησης του Τύπου».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας στο blog freeapog.blogspot.com που έχουν δημιουργήσει, «του λουκέτου στην ‘‘Απογευματινή’’ προηγήθηκαν πολλοί ‘‘σωτήρες’’ και… διάττοντες αστέρες, η γνώμη των οποίων επικράτησε πολλές φορές των προειδοποιήσεων των συντακτών. Προηγήθηκαν επίσης μια σειρά λανθασμένων – όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα – χειρισμών εκ μέρους της διοίκησης, όπως η διακοπή της συνεργασίας της εφημερίδας με φωτογραφικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο περιορισμός της ύλης, η μείωση του χαρτιού και του τιράζ, η έλλειψη παντελούς προγραμματισμού και τελικά η ματαίωση των ενθέτων και κυρίως οι δραματικές – τα τελευταία χρόνια – μειώσεις στο προσωπικό».

«Οι συνεχείς παλινωδίες και παλινδρομήσεις της διοίκησης δεν μας επέτρεψαν να προετοιμάσουμε ούτε το τελευταίο αποχαιρετιστήριο φύλλο της ‘‘Α’’, καθώς στις 28 Οκτωβρίου, και ενώ όλη η ύλη της εφημερίδας ήταν έτοιμη προς εκτύπωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ‘‘Α’’ Κώστας Σαραντόπουλος έδωσε προφορική εντολή να μην τυπωθεί η εφημερίδα», σημειώνουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας που κατέβασε ρολά.

Τέλος, αναφέρουν ότι περιμένουν «τη στήριξη των Σωματείων μας και των συναδέλφων μας, σε όποια εφημερίδα και Μέσο κι αν εργάζονται, γιατί οι δραματικές εξελίξεις στην ‘‘Απογευματινή’’ δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως ‘‘πιλότος’’ στους ασύδοτους σχεδιασμούς επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 00:54