Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Της Βάλιας Μπαζού
«Φωτιά» στα μπατζάκια των αστυνομικών βάζει η Τίνα Μπιρμπίλη, που αμφισβητεί το δικαίωμά τους στο εθνικό σπορ της αυθαιρεσίας και της παρανομίας παρά το γεγονός ότι ήταν «ευλογημένο» από τον πάλαι ποτέ ισχυρό Καρακατσάνο Γιώργο Σουφλιά.
Της Βάλιας Μπαζού
«Φωτιά» στα μπατζάκια των αστυνομικών βάζει η Τίνα Μπιρμπίλη, που αμφισβητεί το δικαίωμά τους στο εθνικό σπορ της αυθαιρεσίας και της παρανομίας παρά το γεγονός ότι ήταν «ευλογημένο» από τον πάλαι ποτέ ισχυρό Καρακατσάνο Γιώργο Σουφλιά.
Η ιστορία είναι απλή… μια φορά και έναν καιρό, πριν 4 χρόνια συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, του κυρίαρχου Σουφλιά, η πολεοδομική μελέτη για τον παραθεριστικό οικοδομικό συνεταιρισμό «Υπαξιωματικών και Αστυφυλάκων τέως Αστυνομίας Πόλεων».
Και καλά έκανε θα πείτε αφού και οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να συνεταιρίζονται, να απολαμβάνουν την εξοχή και να παραθερίζουν όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Και βεβαίως όπως κάθε πολίτης της χώρας έχουν επίσης το δικαίωμα να αυθαιρετούν και να παρανομούν με τη βούλα της Πολιτείας.
Γιατί η έκταση των 299 στρεμμάτων στη θέση «Κάμπος» του Δήμου Μώλου στη Φθιώτιδα, έχει ορισμένα προβληματάκια που το 2007, οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, φρόντισαν να αγνοήσουν…
Και συγκεκριμένα η έκταση των 299 στρεμμάτων βρίσκεται:
– εντός των ορίων της περιοχής που έχει ενταχθεί από το 2006 στο δίκτυο Natura 2000. Μάλιστα ένα τμήμα, των 299 στρεμμάτων που αφορά η μελέτη, εντάσσεται στη ζώνη απόλυτης προστασίας του προγράμματος σύμφωνα με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΜΠ).
Το καταπληκτικό είναι ότι η έκταση αυτή είχε ενταχθεί στο δίκτυο μόλις ένα χρόνο πριν δοθεί το πράσινο φως για την πολεοδόμησή της, μετά από πρόταση υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου!
– η Πολεοδομική Μελέτη εντάσσει την έκταση με τον όρο «κοινόχρηστος χώρος – χώρος πρασίνου», αφήνοντας ουσιαστικά «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλοίωσης του χαρακτήρα της περιοχής καθώς βάση της νομοθεσίας θα επιτρεπόταν η δημιουργία ορισμένων κατασκευών.
Το ΥΠΕΚΑ προχώρησε τελικά στις 3 Ιανουαρίου 2011, στην ανάκληση της Πολεοδομικής Μελέτης και τώρα αναμένεται η αντίδραση των αστυνομικών. Ελπίζουμε μόνον ο Χρήστος Παπουτσής να μην το πάρει προσωπικά και περιφράξει την έκταση με συρματοπλέγματα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θα τον κατακλύσουν από υπαξιωματικούς και αστυφύλακες της τέως Αστυνομίας πόλεων.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.