search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 04:54
MENU CLOSE

Ενδεχόμενο για ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις, δηλώνει ο Τρισέ

14.03.2011 10:54
Ενδεχόμενο για ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις, δηλώνει ο Τρισέ - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος, άφησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, εφόσον αυτές εφαρμόζουν τα προγράμματα σταθεροποίησης της οικονομίας τους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος, άφησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, εφόσον αυτές εφαρμόζουν τα προγράμματα σταθεροποίησης της οικονομίας τους.

«Η ΕΚΤ μπορεί να σκεφθεί να διευκολύνει σημαντικά τις χώρες με χρέη, εφόσον υλοποιούν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τους. Οι τόκοι μπορεί να μειωθούν, τα προγράμματα στήριξης να παραταθούν και η διάρκεια ακόμη και των υφιστάμενων δανείων να επιμηκυνθεί», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τέλος, σε προδημοσίευση της συνέντευξης που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πύλη του περιοδικού, δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό, η διατύπωση ωστόσο παραπέμπει στη δυνατότητα πρόσθετης διευκόλυνσης, πέραν αυτής που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ – για το χρέος της Ελλάδας και άλλων χωρών (Ιρλανδία και Πορτογαλία) και ειδικότερα για το κομμάτι εκείνο που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ από τις αγορές ομολόγων που έκανε τον τελευταίο χρόνο στη δευτερογενή αγορά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 03:21