search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 03:18
MENU CLOSE

Παπακωνσταντίνου: Στόχος έλλειμμα 1% το 2015

06.04.2011 06:57
Παπακωνσταντίνου: Στόχος έλλειμμα 1% το 2015 - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ το 2015, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Το μεσημέρι της Τετάρτης, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ το 2015, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Το μεσημέρι της Τετάρτης, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Άμεσες αποκρατικοποιήσεις και περικοπές εξόδων στις ΔΕΚΟ ζητούν μετ’ επιτάσεως οι ελεγκτές της τρόικας.

Στο στόχαστρο της τρόικας θα βρεθούν επίσης οι μαύρες τρύπες του ελλείμματος για το 2010 καθώς και η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την κάλυψη του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι «η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όχι γενικό πωλητήριο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπακωνσταντίνου αντικρούοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του νέου πακέτου εγγυήσεων προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο υπουργός ανέφερε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός «δεν έχει να κάνει με γενικό πωλητήριο, αλλά με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που μέχρι σήμερα καταπατείται και καταστρέφεται και με μια πολιτική που δεν θυμίζει σε τίποτα την ακινησία που ξέραμε τόσα χρόνια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 03:08