search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 03:32
MENU CLOSE

Μειώσεις στα διόδια προτείνει ο Δ.Ρέππας

14.04.2011 12:32
Μειώσεις στα διόδια προτείνει ο Δ.Ρέππας  - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Μείωση της τιμής όλων των διοδίων έως και 30% για τρία χρόνια, αλλά και μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50% περιλαμβάνει η νέα πρόταση του Υπουργείου Υποδομών στους κατασκευαστές των 5 αυτοκινητοδρόμων.

Μείωση της τιμής όλων των διοδίων έως και 30% για τρία χρόνια, αλλά και μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50% περιλαμβάνει η νέα πρόταση του Υπουργείου Υποδομών στους κατασκευαστές των 5 αυτοκινητοδρόμων.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Ρέππας αντίστοιχα ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιριών που κατασκευάζουν τα έργα.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια. 

Το συγκεντρωθέν ποσό ‘οπως είπαν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 03:21