Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΕνδιαφέρον για συμμετοχή στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασαν σήμερα στελέχη της τσέχικης εταιρείας ηλεκτρισμού, CEZ, αφού προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς και ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.
Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασαν σήμερα στελέχη της τσέχικης εταιρείας ηλεκτρισμού, CEZ, αφού προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς και ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της CEZ δήλωσε στο Reuters ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν από τον όμιλο εξαγορές στην Ελλάδα και να συμμετάσχει σε δημοπρασίες μακροπρόθεσμων συμβολαίων ισχύος.
Παράλληλα όμως τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα και ειδικότερα από το τι θα κάνει με τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ».
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ ελέγχει περίπου το 95% της λιανικής αγοράς ενέργειας, ενώ ΕΕ και ΔΝΤ πιέζουν για την απελευθέρωση της αγοράς και την διάθεση ενός μέρος της λιγνιτικής της παραγωγής σε ανταγωνιστές.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.