search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 02:24
MENU CLOSE

Παραιτήσεις των επικεφαλής της ΔΕΘ

20.04.2011 06:39
Παραιτήσεις των επικεφαλής της ΔΕΘ - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Τις παραιτήσεις του προέδρου του  Δ.Σ. της ΔΕΘ, Ι.Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του και αναπληρωτή διευθυντή, Κ.Μαυράκη ζήτησε την Μ.Τρίτη, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσής τους.

Τις παραιτήσεις του προέδρου του  Δ.Σ. της ΔΕΘ, Ι.Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του και αναπληρωτή διευθυντή, Κ.Μαυράκη ζήτησε την Μ.Τρίτη, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσής τους.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό τη δημόσια αντιπαράθεση του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Θ. Α.Ε., κ. Γιάννη Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και αναπληρωτή διευθυντή, κ. Κώστα Μαυράκη» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η αδυναμία ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ τους έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και εμφανώς πλέον αρνητικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα όλα τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι απολύτως προσηλωμένα στο έργο τους, αντί να αναλώνονται σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα με επίκληση στοιχείων αδιαφανούς λειτουργίας.
Για τους λόγους αυτούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ως έχουσα την ευθύνη της εποπτείας της ΔΕΘ ΑΕ, ζήτησε τις παραιτήσεις των προαναφερόμενων στελεχών της εταιρείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον αντίποδα, ο Ι.Κωνσταντίνου υποστήριξε στην ανακοίνωσή του μετά την παραίτηση ότι οι προσπάθειές του για διαφάνεια και αξιοκρατία στους κόλπους της ΔΕΘ ΑΕ «υποσκάφτηκαν συστηματικά από συγκεκριμένη μερίδα του διοικητικού συμβουλίου της»

«Μου αποδίδεται δημόσια προσωπική αντιπαράθεση με στέλεχος της διοίκησης αντί της προσήλωσης στο έργο που μου ανατέθηκε. Από ό,τι φαίνεται έτσι εκλήφθηκε η συστηματική ενυπόγραφη και τεκμηριωμένη ενημέρωσή μου προς την πολιτική ηγεσία και μόνο για τις εστίες διαφθοράς, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που εντόπισα στο εσωτερικό της εταιρίας», επισημαίνει ο Ι.Κωνσταντίνου.
Σημειώνεται πως την Μ.Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Ι.Κωνσταντίνου θα δώσει συνέντευξη Τύπου «για καθετί που σχετίζεται με τις διοικητικές εξελίξεις στη ΔΕΘ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 02:01