search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 00:37
MENU CLOSE

Υποβάθμισε ΔΕΗ και ΟΤΕ η S&P

13.05.2011 12:52
Υποβάθμισε ΔΕΗ και ΟΤΕ η S&P - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ  υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor’s.

Την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ  υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor’s.

Η αξιολόγηση της ΔΕΗ μειώθηκε σε «Β από «ΒΒ-» και του ΟΤΕ από «ΒΒ» σε «ΒΒ-».

Η S&P αναφέρει συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ πως «θεωρούμε ότι θα μπορούσε να δυσκολευτεί να αναχρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος των χρεών της, σε μία περίοδο που το ελληνικό δημόσιο περνά σημαντικές δυσκολίες και πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους του» και σημειώνει ότι η αξιολόγησή της παραμένει υπό παρακολούθηση και για νέα πιθανή υποβάθμιση.

Για τον ΟΤΕ ο οίκος δεν εξετάζει περαιτέρω μείωση της πιστοληπτικής διαβάθμισης, ενώ προσθέτει ότι η κύρια αιτία της απόφασής του αυτής ήταν η υποβάθμιση της αξιολόγησης του ελληνικού δημοσίου σε «Β» από «ΒΒ-».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 00:36