Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤην αισιοδοξία του εξέφρασε ο ο Φιλανδός επίτροπος Όλι Ρεν, για την επίτευξη ενός τελικού συμβιβασμού, με τη συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών
Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο ο Φιλανδός επίτροπος Όλι Ρεν, για την επίτευξη ενός τελικού συμβιβασμού, με τη συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών, σε σημερινή συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Ο αρμόδιος για τις Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις επισημαίνει ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η σύμπνοια όλων των χωρών, παρόλα αυτά τόνισε ότι «δεν είμαστε μακριά από μια κοινή λύση».
«Είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε μια λύση βασισμένη σε μια εθελοντική επιμήκυνση των κρατικών ομολόγων και η οποία σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε πιστωτικό επεισόδιο», ανέφερε στη συνέντευξή του ο κοινοτικός επίτροπος.
Παράλληλα, την επιφύλαξη του εξέφρασε για το πόσο αποτελεσματική θα είναι μια ενδεχόμενη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν. Σε άρθρο του μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα αναλάβουν περαιτέρω ρίσκα, ενώ υπογραμμίζει πως ένα νέο πακέτο δε μπορεί να μην διασφαλίζει επαρκείς πόρους για το τραπεζικό σύστημα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.