search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:35
MENU CLOSE

Δήμητρα Γαλάνη-Το πρόσωπο που ξέρει να μας εκπλήσσει

28.06.2011 23:05
Δήμητρα Γαλάνη-Το πρόσωπο που ξέρει να μας εκπλήσσει - Media

Η Δήμητρα Γαλάνη είναι η μοναδική ελληνίδα τραγουδίστρια που έχει τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια όλων ανεξαιρέτως των σπουδαίων ελλήνων συνθετών.

Η Δήμητρα Γαλάνη είναι η μοναδική ελληνίδα τραγουδίστρια που έχει τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια όλων ανεξαιρέτως των σπουδαίων ελλήνων συνθετών. Από Μάνο Χατζιδάκι, έως Βασίλη Τσιτσάνη και από Μίκη Θεοδωράκη έως Δήμο Μούτση, Διονύση Σαββόπουλο και Σταύρο Ξαρχάκο, η Γαλάνη υπήρξε η φωνή που όλοι οι συνθέτες ήθελαν για τα τραγούδια τους. Όμως η μεγάλη μας τραγουδίστρια ποτέ δεν επαναπαύτηκε. Πάντα έψαχνε για το καινούριο και το πρωτοποριακό, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος, είτε στη λαϊκή μουσική είτε ακόμα και στην ηλεκτρονική, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να γράφει τα δικά της τραγούδια. Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την τέχνη της 40 χρόνια τώρα είναι μοναδική, ενώ η εκφραστικότητα της φωνής της, το πάθος, ο λυρισμός και η τεχνική της την έχουν κατατάξει ως μια από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Φέτος το καλοκαίρι συναντά για μια σειρά συναυλιών τον Βασιλικό των Raining Pleasure, με τον οποίο θα επιχειρήσουν απρόβλεπτες διασκευές δικών τους αλλά και άλλων αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Η αρχή θα γίνει στις 15 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20