search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:40
MENU CLOSE

Σαν σήμερα κάποτε… κλάψαμε από χαρά!

04.07.2011 08:10
Σαν σήμερα κάποτε… κλάψαμε από χαρά!  - Media

του Χρήστου Σκούντα

Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από το έπος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο EURO 2004 όπου το «αγγελικό» δίδυμο» των Μπασινά και Χαριστέα συνεργάστηκαν στο 57ο λεπτό του τελικού με τον τελευταίο να καρφώνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Πορτογάλου τερματοφύλακα, Ρικάρντο, και να στέλνει όλους τους Έλληνες στα ουράνια.

του Χρήστου Σκούντα

Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από το έπος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο EURO 2004 όπου το «αγγελικό» δίδυμο» των Μπασινά και Χαριστέα συνεργάστηκαν στο 57ο λεπτό του τελικού με τον τελευταίο να καρφώνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Πορτογάλου τερματοφύλακα, Ρικάρντο, και να στέλνει όλους τους Έλληνες στα ουράνια.

Η βραδιά της 4ης Ιουλίου 2004 έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων όπως και η εικόνα του αρχηγού Θοδωρή Ζαγοράκη να υψώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του «Ντα Λουζ» επιβεβαιώνοντας πως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα όλων των εποχών είχε επιτελεστεί. Η Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Από το όνειρο του 2004 έχουμε φτάσει δυστυχώς στη… σαπίλα του 2011 και την απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίσως να μην είναι της παρούσης να αναλύσουμε όλα τα αίτια για τα οποία έχουμε οδηγηθεί ως ποδόσφαιρο αλλά και ως κράτος σε αυτήν την κατάσταση. Είναι όμως τουλάχιστον λυπηρό να πρέπει επτά μόλις χρόνια μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία της χώρας μας σε όλα τα σπορ (ας με συγχωρήσει το μπάσκετ που μας έχει δώσει απίστευτες χαρές αλλά τουλάχιστον εκεί το περιμέναμε…) να αναφερόμαστε ξανά σε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ γεγονός μόνο και μόνο για να ξεχαστούμε λίγο από τα προβλήματα και την ηθική κατάπτωση των τωρινών καιρών.

Αλλά το παιχνίδι είναι έτσι και πρέπει να το παίξουμε..

Στημένα εσείς; Κεφαλιά-δυναμίτης του Χαριστέα μετά από αξέχαστη ντρίμπλα του Ζαγοράκη στο Βιθέντε Λιζαραζού και ΓΚΟΛ! 1-0 τη Γαλλία και ο Ζιντάν ακόμα προσπαθεί να καταλάβει πως τον ντρίπλαρε ο Καραγκούνης!

«Παράγκες» εσείς; Κεφαλιά του Δέλλα μετά το κόρνερ του Τσιάρτα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και ΓΚΟΛ! 1-0 την Τσεχία, ο Κόλερ κλαίει αγκαλιά με το δοκάρι κι εμείς φύγαμε για τελικό!!

Βρωμιά, σαπίλα και δυσωδία εσείς; Κεφαλιά του Χαριστέα μετά το κόρνερ του Μπασινά και ΓΚΟΛ! 1-0 τη διοργανώτρια Πορτογαλία, ο «πολύς» Κριστιάνο Ρονάλντο κλαίει, το «Ντα Λουζ» βουβό και ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης στην ΕΛΛΑΔΑ μας!!!

Όλες οι πλατείες γεμίζουν από κόσμο που πανηγυρίζει. Όλοι οι Έλληνες (ακόμα και οι παντελώς ανίδεοι) μαθαίνουν τι εστί ποδόσφαιρο όπως και όλη η υφήλιος μαθαίνει τι πάει να πει ελληνική καρδιά από τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ.

Η εικόνα χιλιάδων κόσμου να κατηφορίζει από τις γειτονιές  για να φτάσουν στην Ομόνοια και στις υπόλοιπες πλατείες για να πανηγυρίσουν έχει μείνει σε όλους μας ανεξίτηλη και κανένας «παρτάκιας» παράγοντας, «πουλημένος» διαιτητής και «σικέ» αγώνας δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Για αυτό το λόγο και μόνο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί η 4η Ιουλίου 2004. Γιατί ό,τι και να γίνει στο μέλλον, όσες αναποδιές και να εμφανιστούν στο έθνος μας, όσα παιχνίδια και να στηθούν, όσα… Μεσοπρόθεσμα και να ψηφιστούν, η Ελλάδα μας έχει αποδείξει σε όλο τον κόσμο πως δεν βγάζει μόνο λαμόγια, δοσίλογους ή «πουλημένους! Βγάζει και «ήρωες»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:40