search
ΤΡΙΤΗ 15.09.2026 09:49
MENU CLOSE

Σιγά τους ανεξάρτητους…

05.07.2011 09:05
oldphotos130976871229.jpg

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Λάδι στη φωτιά έριξε τελευταία ο επικεφαλής της Standard & Poor’s Γερμανίας Τόρτσεν Χίνριχς, ο οποίος είπε σχετικά: «Η αξία ενός οίκου αξιολόγησης βασίζεται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Λάδι στη φωτιά έριξε τελευταία ο επικεφαλής της Standard & Poor’s Γερμανίας Τόρτσεν Χίνριχς, ο οποίος είπε σχετικά: «Η αξία ενός οίκου αξιολόγησης βασίζεται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών. Είμαστε ανεξάρτητοι σχολιαστές δεδομένων και στοιχείων (…)».

Όπως σχολίασε η Ντόιτσε Βέλε, ο επικεφαλής του οίκου αξι­ολόγησης ήταν σαφής όταν είπε ότι οι αξι­ολογήσεις δεν αποτελούν επιστήμη ακρι­βείας, αλλά μοιάζουν πολύ περισσότερο με την πρόγνωση του καιρού. «Έτσι για πα­ράδειγμα», συνέχισε η Ντόιτσε Βέλε, «οι οίκοι δεν προέβλεψαν την πτώχευση του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού Enron και στην κρίση στην αγορά των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, των λεγόμενων subprimes, έκαναν λάθος στην αξιολόγηση μιας ολόκληρης κατηγορίας επενδυτικών προϊόντων».

Α.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 15.09.2026 09:49